avocat

Vrei sa devii un avocat de succes? Afla care sunt cele 5 reguli usor de urmat

Avocatii au o responsabilitate imensa in ceea ce priveste ghidarea clientului in alegerea si respectarea sistemului legal, incat ambele parti sa fie multumite de tactica. Un avocat bun poate sa faca o diferenta majora in cazul unui client care se confructa cu o situatie speciala, care militeaza intre viata si pedeapsa.

Sunt o multime de atribute care ii definesc pe avocati, insa, nu toti ajung sa devina avocati de succes, cu multiple cazuri castigate in instanta. Oricum ar fi, succesul unui avocat consta in ceea ce decide el ca trebuie sa fie masurabil pentru a atinge perfectiunea si a indeplini datoriile morale si civile.

Sursa: radiocluj.ro

Cele 5 reguli usor de urmat pentru a deveni un avocat de succes

 1. Buna cunostinta a legii – defineste aspectul major care diferentiaza un avocat de un altul, de cel pregatit de unul mai putin pregatit. A sti informatiile din legi, codurile civile, penale sau familiale, inseamna o actualizare continua a informatiilor.

  In cazul in care esti deja avocat sau esti un student la facultatea de Drept, atunci fii constient de noile modalitati de dezvoltare, noile reglementari ale Constitutiei, reguli si legi ale societatii, pentru ca acestea se pot schimba de la o zi la alta. De altfel, unele state introduc si practica pentru fiecare capitol nou modificat, care necesita daruire si implicare.

  carti de drept
  Sursa: bookuria.info
 2. Activitate de cercetare continua – un principiu pe care trebuie ca oricine sa il aiba in minte. Daca nu se pune accent pe rutina, pe ceea ce impune legea, atunci iti ia mai mult timp pentru o cercertare juridica, pentru a gasi raspunsurile si pentru a oferi o solutie. Tine minte ca in joc este soarta clientilor!
  Sursa: static.oradestiri.ro

  Nu se presupune ca un student la Drept sa cunoasca si sa stie tot, chiar daca a facut practica mai mult timp, insa, se impune actualizare la noile probleme si legi care apar, incat fiecare caz sa fie prezentat dupa norme bine stabilite din Cod. Deoarece metodele de cercetare in domeniul dreptului s-au schimbat extrem de mult in ultimii 20 de ani, se impune sa gasesti metode electronice, fizice, scriptice si vizuale pentru a-ti actualiza informatiile.

  avocat de succes
  Sursa: thebestlawyersguide.com
 3. Participare la instruire juridica continua. Acest pas este important pentru ca: nu doar ca beneficiezi de cunostinte si experiente suplimentare, ci si castigi informatii personale valoroase de la aceste seminarii de prezentare.
  practica in avocatura
  Sursa: http://www.maceramik.com/

  Poate de multe ori se aude de la un expert in domeniu ca fiecare modificare va avea si repercusiune, intrebari si raspunsuri, si este bine ca participantul la seminarii sa aduca in prim plan ceea ce ofera un plus de sansa pentru a schimba viitorul juridic.

  practica in drept
  Sursa: vos-droits.justice
 4. De exersat practica unei gandiri critice. In scopul de a fi un avocat de succes, trebuie sa fii in masura sa uiti de probleme si sa adopti strategia juridica pe toate partile, in scopul de a gasi cea mai buna solutie. Analizele adecvate in unele cazuri te ajuta doar sa identifici probema, dar nu si sa dezvolti un argument juridic bun pentru a sprijini pozitia clientului.
  Sursa: ekladata.com

  Asigura-te in acest caz ca ai o intelegere in detaliu a problemei, ca ai identificat faptele pertinente inainte de a prezenta concluzia. Nu te baza intotdeauna pe ceea ce isi doreste clientul, pentru a prezenta argumentele cazului. Clientii nu sunt constienti de multitudinea de informatii si nu stiu ce sa aleaga ce e mai bine pentru ei, si, in acest caz, ca si avocat bun, trebuie sa adresezi intrebarile necesare pentru a obtine adevarurile reale, concrete si pertinente.

  Sursa: marieclaire.fr
 5. Dezvoltarea abilitatilor de scriere si de comunicare. Aceasta este cea mai importanta etapa in cariera unui avocat de succes, pentru ca trebuie sa ia aminte la : clarificarea faptelor unui caz, la identificarea problemei legale, la determinarea cazului in care se aplica legea, aplicarea faptelor de lege in cazul cunoscut, dar si de a trage concluzia bazata pe efectele legii, care se aplica cazului.
  abilitate de scriere
  Sursa: vockrodtlaw.com

  Cat despre partea de dezvoltare a abilitatilor de comunicare trebuie sa stii ca un avocat excelent stie sa expuna, sa problematizeze, sa dezvolte si sa reproduca capitole din lege fara nicio dificultate. Avocatul trebie sa fie ferm de pozitia clientului, de modul in care prezinta, modul in care isi convinge clientul si juratii de caz, dar si de modul in care se respecta.

  pledoarie
  Sursa: humanrightsangles.org

  Aceasta ultima parte, legata de respect, impune, printre altele: respectarea clientilor, prin reprezentarea lor intr-un timp optim, oferirea de raspunsuri la situatie, oferirea unei comunicari eficiente si optime, disponibilitate, acorduri amiabile si acceptarea negocierilor din partea clientilor, dar si respect fata de instanta de judecata, de martori sau jurati, care pot sau nu sa imbratiseze pozitia clientilor. In oricare dintre situatii, un avocat de succes trebuie sa isi respecta statutul, sa isi respecta educatia si meseria.

Firma de avocatura ideala pentru situatiile moderne

Cu totii am auzit de situatii de hotie, criminalitate, vandalism, asasinare, violenta sau de accidente comise cu brutatiate pe strazile din Romania, insa nu ne-am gandit si la situatiile care raman in spatele acestora. Familii ranite, persoane decedate, resurse financiare pierdute si in ultima instanta vieti mai putine care nu mai au sperante se numara la un scurt bilant.

lege
Sursa: www.perithia.eng.br

Poate ca cel mai bine este ca fiecare persoana aflata in aceste situatii sa apeleze cu incredere la o firma de avocatura pentru a-si recupera prejudiciile. Pentru cei care stiu cat de importanta este viata, pot sa obtina detalii despre cel mai de succes cabinet de avocatura din Bucuresti, care este alaturi de fiecare client al sau, de la inceputul procesului si pana la finele acestuia, optand pentru o colaborare fructoasa.

avocat de familie
Sursa: www.dsdlawyers.com

Creativitate si profesionalism trebuie sa existe in orice frma de avocatura nu doar din Bucuresti, insa, la acest capitol Haratau.ro este cea mai prestigioasa echipa, care ofera specialisti in dreptul penal, civil, comerial, juridic, incat fiecare dosar sa fie rezolvat in instanta cu succes. De ceea, un avocat de succes analizeaza fiecare capitol, fiecare pagina a dosarului pentru a oferi un punct de vedere fiabil, explorat si fructificat in conformitate cu normele legale, pentru ca, inainte de toate, in fata legii suntem egali cu totii.

 

 

Blogger: Ankez


Lasă un răspuns