panouri solare

Viitorul in electricitate

Daca esti unul dintre cei care se gandesc ca unele panouri solare nu functioneaza si pe timp de noapte, este bine sa scapi de indoieli pentru ca panourile solare constituie o sursa alternativa de energie si pot functiona si pe timp de noapte. Se spune ca un procent de 4 % din populatia globului a ales aceasta alternativa de energie electrica pentru a ajuta la economisirea energiei, fiind mult mai eficienta.

Pentru ca panourile solare necesita energie pe timpul zilei si al noptii pentru a-ti lumina camera, casa sau gradina intr-un mod mai eficient, este bine ca acestea sa nu fie folosite in timpul iernii, sau al schimbarilor de temperatura.  Atunci cand electricitatea este produsa in exces este necesar ca acestea sa fie alimentate de catre o baterie separata.  Supraincarcarea este cea care poate cauza una din cele mai dificile probleme si anume arderea ledurilor din interiorul acestor panouri, incat o baterie care genereaza o putere medie este mult mai indicata.

Panouri solare cu nanoantenas

Viitorul in materie de electricitate pare sa fie definit de panourile solare cu nanoantenas, care folosesc doar 40% din energie, incat cei care utilizeaza aceste dispozitiva sa detina energia de care au nevoie pentru iluminatul casei sau al gradinii. Cercetatorii care lucreaza la aceasta optiune spun ca noile variante de panouri solare ar putea functiona chiar si dupa apusul soarelui.

In aceasta noua era a tehnologiei, energia solara va fi valorificata cu ajutorul nanoantenas-urilor, si anume spirale de plastic care se pot plia usor in functie de tipul final de panou solar. Si cum pamantul absoarbe energia solara este necesar ca aceasta sa se poata utiliza si dupa apusul soarelui. Noile panouri solare vor absorbi energia direct de la soare in timpul zilei pentru a ilumina in timpul noptii. Pentru cele mai noi tipuri de panouri solare incearca si www.shop-einstal.ro, unde vei gasi de la accesorii pentru panouri solare si pana la sisteme complete de panouri solare.

Cand vine vorba de eficienta, dispozitivele cu nanoantenas  reprezinta standarde de lucru cu energie solara pentru cele mai multe domenii de activitate, incepand de la agricultura, industrie si finalizand cu productia. Pentru ca panourile solare conserva energia solara pe parcursul zilei, ea se propaga in circuitul sistemului de iluminat pentru a aprinde lampile solare dupa asfintitul soarelui.

Pentru ca progresul tehnologic este unul rapid, este important sa adoptam si acele tehnici de valorificare a energiei solare, pentru a obtine si mai multe beneficii ale iluminatului.

Ce este mai important atunci cand suntem pe punctul schimbarilor climatice menite sa epuizeze combustibilii fosili, este ca trebuie sa acceptam noile tehnologii ale energiei alternative. Se pare ca utilizarea energiei produsa de soare este cea mai buna metoda.


Lasă un răspuns