apa

Un pahar de apa inainte de masa tine obezitatea la distanta

Consumul unei cani de apa inainte de fiecare masa ar putea fi secretul care ajuta la slabit. Un nou studiu sugereaza ca acest lucru ar putea ajuta ca persoanele obeze sa mai piarda din greutate. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Birmingham au monitorizat progresul a 84 de persoane care suferau de obezitate, pe o perioada de 12 saptamani.

Pacientilor li s-au dat sfaturi despre cum sa isi adapteze stilul de viata adoptand o alimentatie mai sanatoasa alaturi de exercitii fizice. Un numar total de 41 de persoane au fost rugati sa consume 500 ml de apa inainte de fiecare masa, iar restul de 43 de participanti au fost rugati sa isi inchipuie ca au stomacul plin inainte de masa. Asadar, cei care au consumat apa inainte de masa au pierdut, in medie, 4.3 kg in cele 12 saptamani de cercetare, in timp ce participantii care trebuiau sa se gandeasca ca sunt deja satui au pierdut, in medie, 0.8 kg sau si-au mentinut greutatea.

Dr. Helen Parretti a explicat ca „frumusetea din aceste descoperiri consta in simplitate. Consumul numai unei cani de apa, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale poate ajuta la reducerea greutatii corpului. Atunci cand acest lucru este combinat cu instructiuni scurte despre cum sa cresti activitatea fizica pe o dieta sanatoasa, poate ajuta enorm de mult oamenii care isi doresc sa slabeasca- insa intr-un ritm mai moderat si mai sanatos. E ceva care nu e atat de greu de realizat, astfel ca putem sa ne adaptam cu usurinta la un astfel de obicei.”

Epidemia obezitatii

De asemenea, femeia de stiinta a mai explicat ca spera ca in urma acestui studiu sa se ajunga la o contributie reala a sanatatii publice. De asemenea, exista si alti specialisti care sustin ca ne apropiem de o criza a obezitatii, unde trei din patru barbati si doua din trei femei ar putea sa sufere de obezitate pana in anul 2030. Astfel, oamenii de stiinta sustin ca obezitatea trebuie abordata la nivelul intregii societati, intrucat oamenii care consuma diverse produse alimentare sa fie bine informati cu privire asupra ceea ce mananca.


Lasă un răspuns