fotografii alb-negru

Trucuri pentru fotografii in alb-negru

Culoarea fotografiilor poate exprima fericire, tristete, luminozitate, dar nimic nu pare sa intreaca farmecul si trecerea timpului intr-o fotografie de tip alb-negru, ca in timpurile strabunicilor nostri. Cu toate acestea, o fotografie implica mai mult decat selectia unui mod de incadrare si de fotografiere aflat la un click distanta, incat chiar si expertii ar trebui sa retina bazele tehnice ale unei fotografii alb-negru.

Fotografiile alb-negru vin sa aduca un plus de entuziasm subiectilor, incat culoarea care intra in scena trebuie sa fie favorabila, decorul trebuie sa fie unicat, frumusetea sa fie la cele mai inalte limite si puritatea sa invaluie orice pictura.

Trucuri in realizarea fotografiilor alb-negru

Alegerea subiectului este cea mai importanta parte, intrucat alegerea subiectului si concentrarea asupra acestuia este foarte importanta si esentiala in reusita unei fotografii care poate face diferenta dintre una reusita si una mai putin reusita. De exemplu, in timp ce unii subiecti par interesati de culoare, de aspectul de vitalitate, altii isi doresc un aspect mai puternic si mai plin de stabilitate, incat daca iti doresti sa fotografiezi persoane in stilul alb-negru este esential sa surprinzi si un pic de dramatism. Daca doresti mai multe exemple de acest gen, gasesti aici tot ceea ce iti doresti, incat sa te bucuri de cele mai dramatice imagini.

Efectul luminilor si al umbrelor conteaza in orice fotografie, astfel incat este indicat ca motivul care sta la baza acestor fotografii de tip alb-negru sa fie cu efecte pe cat posibil. De exemplu, poti incerca fotografii pe un cadru identic, numai ca in diferite momente ale zile, incat sa observi care este efectul luminii si al umbrei.

Ia unele forme in consideratie, astfel incat unele fotografii alb-negru sunt dependente de a crea un oarecare interes, motiv pentru care se creeaza diverse tipuri de linii cu efect dramatic. Fundalul constituie si el un truc, incat pentru a te asigura de o calitate buna a unei fotografii este esential sa muti subiectul intr-o parte sau in alta si sa elimini elementene inutile din fotografie sau incearca sa obtii un alt unghi de fotografiere.

Putina textura si culoare nu strica, incat prima poate fi interesanta pentru unele poze. De exemplu, o poza alb-negru va arata mai atractiva daca va avea o textura de lemn, de uzura sau de antic, incat va fi si mai dramatica si va impresiona mai mult. Culoarea, cu siguranta este cea care descrie calitatea unei fotografii alb-negru, incat unele juxtapuneri ale nuantelor pot parea identice in fotografiile alb-negru, fara a fi deosebite de realitate. Cu cat constrastul este la o valoare mai mare, cu atat interesul va creste pentru o fotografie alb-negru.


Lasă un răspuns