exercitii de vara

Trucuri pentru exercitii de vara

Vara este cel mai calduros anotimp si este cel care ii face pe multi oamani sa renunte la rutina lor zilnica de exercitii pentru a se mentine in  forma si pentru a-si pastra sanatatea psihica si fizica optima.

Cu toate ca temperaturile de afara par inselatoare, nu este de neglijat un timp pentru a executa aceste exercitii, chiar si dimineata pe racoare.

Cum iti faci exercitiile fizice pe timp de vara?

  1. Opteaza pentru haine usoare, care sa te fereasca de razele solare si care sa iti permita mobilitate. Opteaza pentru haine lungi.
  2. Aplica crema cu protectie solara pe fata si pe maini. Este important sa ai un factor de protectie solara pe fata, pentru ca pielea ta sa nu sufere de arsuri.
  3. Consuma o cantitate suficienta de apa. Pentru o ora de exercitii trebuie sa ai in vedere ca la fiecare 15 minute trebuie sa consumi cel putin 150 ml de apa plata.
  4. Cunsuma pe langa apa plata si bauturi pentru sportivi. Acestea te vor ajuta sa nu iti pierzi din energie si sa poti alerga.
  5. Nu uita nici de ochelarii de soare, ca sa nu iti afectezi vederea de la soarele de dimineata.
  6. Incepe rutina cu o serie de exercitii usoare pentru a nu-ti obosi organismul.
  7. Alimentatia este importanta. Dupa o serie de exercitii asigura-te ca organismul tau primeste vitaminele si mineralele necesare, incat sa optezi pentru o masa compusa din oua, piept de pui, nuci si branza proaspata.

Exercitiile in vreme calda nu sunt la atat de grele precum par, si nici nu iau mai mult timp de pregatire. Important este sa va asigurari ca sunteti mereu hidratati si nu va fortati prea mult.

Chiar daca vara este placuta din punct de vedere al activitatilor care se pot realiza, nu trebuie nici sa ne neglijam sanatatea. O minte sanatoasa functioneaza mai bine intr-un corp sanatos si acesta trebuie sa fie un principiu dupa care sa ne ghidam zilnic.


Lasă un răspuns