Traim in era smartphone-urilor

Si noi romanii, ca si restul lumii, incercam sa fim in tendinte, in pas cu tot ce este nou si pe cat posibil sa ne achizitionam ultimele gadgeturi ce au cucerit planeta. Printre acestea se afla si atat de cunoscutele smartphone-uri, asa zisele telefoane inteligente, ce poseda o tehnologie noua, sisteme de operare Android sau de la Apple, o multitudine de aplicatii si functii de care chiar poti deveni dependent, dar mai presus de toate de care te simti mandru si tare ca le detii.

De obicei, in Romania, cei care detin astfel de telefoane sunt tinerii, adolescentii: elevi, liceeni si studenti, insa de acestea mai sunt interesati si cei care lucreaza in functii mai inalte, bine platite si care isi permit sa-si faca unele mofturi sau sa-si comande asemenea telefoane pentru ca ei chiar au nevoie de ele.

Un lucru ciudat, si totusi realist atat in Romania, cat si in afara tarii, este faptul foarte putini din cei care ajung sa detina telefoanele mobile performante nu sunt constienti de performanta lor si de care sunt adevaratele capacitati ale telefonelor.

Cel putin la noi, acestea sunt achizitionate mai mult de moft, decat pentru necesitate. Un lucru care nu este tocmai ok, dar avand in vedere ca piata telefoanelor mobile este in crestere si din ce in ce mai multe ajung sa fie comercializate, era oarecum de asteptat. Tehnologia smartphone-urilor a devenit una foarte acceptabila in ziua de astazi. Telefoane de varf la preturi mici.

Multi din tinerii care folosesc telefoane mobile in ziua de astazi ajung sa fie dependenti de acestea. 7 din 10 tineri din ziua de astazi ar spune ca nu ar putea sa traiasca fara telefonul lor mobil langa ei. Varietatea retelelor sociale si mail-urile fiind probabil motivele principale ale acestor declaratii.

Indiferent modul in care tinerii se vor comporta, tehnologia va avansa si smartphone-ul va fi prezent in viata noastra mult si bine.

Blogger: Cezara I.


Lasă un răspuns