Totul despre masina printata 3D

Poate ca ati auzit pana acum sau nu de cei de la Strati. Aceasta este compania care a castigat primul concurs de Car Design printat in 3D. Designul automobilului printat 3D a fost realizat de Michele Anoe, un designer italian, care a fost ales in mai bine de 200 de participanti din 30 de tari. Pe langa premiul de 5000$ castigat de acesta, concepul realizat de designerul italian se va dovedi a fi unul care va influenta decizia de printa un prototip in 3D. Acest proces urmeaza a fi efectuat la IMTS (Internatinal Manufacturing Technology Show) care se va desfasura in luna septembrie a acestui an in Chicago, Statele Unite ale Americii.

Concursul a inceput in luna aprilie a acestui an si a fost conceput de o companie, care isi are bazele in Arizona, numita Local Motors. Compania a fost infiintata cu scopul de a aduce idei, concepte si design-uri noi care vor fi discutate si apoi votate pentru a realiza o masina printata in totalitate folosind imprimantele 3D.

Comunitatea Local Motors Forge a fost implicata in mai multe proiecte asemanatoare precum proiectul Verrado Electric Drift trike. Cu toate acestea, este prima data cand cei de la Local Motos au adus ideiile comunitatii impreuna pentru a produce o masina printata in 3D.

Desi nu este prima masina care va fi printata in 3D, cei de la Urbee Hybrid detinand acest titlu, lectiile ce vor fi invatate pe parcursul procesului de fabricatie din demonstratia din luna septembrie. a IMTS.

Trei mari provocari vin odata cu acest proiect. Greutatea, numarul partilor componetnte si costurile initale pentru realizarea acestui autovehicul. Procesul de fabricatie pentru un astfel de autovehicul este numi Direct Digital Manufacturing si succesul acestuia va fi influentat de cei trei mari factori. Cand se vor elemina aceste impedimente se va deschide o noua lume in domeniul productiei de automobile.

 


Lasă un răspuns