saluscontrols.ro

Top 5 motive pentru a achizitiona termostate inteligente

Vrei confort in propria locuinta – aici nu ma poti contrazice, mai ales cand vine vorba de temperaturile din camere. Desi majoritatea centralelor gasite pe piata in zilele noastre vin prevazute cu termostate, acestea nu iti permit sa ajustezi temperaturile chiar dupa cum ti-ai dori. Mai exista o varianta: cea a termostatelor individuale. Aici se da o batalie intre termostate clasice si termostate inteligente, insa cea din urma categorie castiga tot mai mult teren. De ce? Va explic in continuare.

Exista nenumarate motive pentru care cumpararea de termostate inteligente este mai indicata decat sa alegi termostate clasice. Principalul motiv este faptul ca traim in era IoT (Internet of Things) in care totul devine Smart – de la frigider pana la aspirator, TV sau alte electronice si electrocasnice. De ce nu ar fi si termostatul unul inteligent? Uite 5 motive pentru a alege unul:

  1. Vei putea controla temperaturile de la distanta. Intr-un mod foarte comod, vei putea seta temperatura dorita oricand, direct de pe PC, laptop, tableta sau smartphone. Nimic nu e mai confortabil decat sa stii ca gasesti casa incalzita atunci cand te intorci de la serviciu sau dintr-un concediu.
  2. Reglezi temperaturile individual pentru fiecare camera. In fiecare casa sau apartament exista camere care sunt mai putin folosite. Cand ajungi acasa si ai un plan bine stabilit, stii ca nu vei folosi decat bucataria pentru a manca ceva, baia pentru a face un dus si dormitorul pentru a te retrage la odihna. Afla ca un termostat inteligent iti ofera posibilitatea sa reglezi temperaturile dupa preferinte doar in aceste trei camere. Util, nu?
  3. Economisesti! Cand treci de la sistemul public la centrala proprie, o faci pentru ca vrei sa economisesti, pentru ca esti satul sa suporti pierderile de pe retea, sa fii supraincarcat la facturi etc. Afla ca poti economisi si mai mult daca alegi termostate inteligente si nu termostate clasice. Ai control deplin asupra temperaturilor (vezi punctele 1 si 2) si astfel nu vei mai irosi caldura, ci vei reduce consumul.
  4. Sunt compatibile cu orice tip de sistem. Poate ca ai instalat un boiler pentru incalzirea apei sau ca ai o centrala pe gaz. Poate ca ai in casa un sistem de incalzire prin pardoseala sau folosesti unul clasic, prin radiatoare. Un termostat inteligent se va putea adapta la orice sistem de incalzire – vezi oferta din cadrul site-ului www.saluscontrols.ro.
  5. Sunt usor de folosit si instalat. Daca vei verifica oferta mentionata mai sus, vei observa ca aceste termostate inteligente sunt foarte usor de folosit. Instalarea poate fi facuta chiar de catre tine, spre deosebire de acele termostate clasice pentru care trebuie sa apelezi la specialisti. Ai la dispozitie numeroase tutoriale si chiar si aplicatia cu care controlezi termostatul este intuitiva si usor de utilizat.

Tinand cont de cele de mai sus, ce vei alege – termostate clasice sau termostate inteligente? Poate ca cea de-a doua varianta ti se va parea mai costisitoare, dar vei putea face economii insemnate si ai multe alte avantaje care te vor ajuta sa-ti recuperezi rapid investitia. Alege termostatele inteligente si nu unul din acele termostate clasice si vei vedea ca nu vei regreta nici o clipa decizia luata.


Lasă un răspuns