terapie-prin-arta

Terapia prin arta

Coloratul era, pana nu demult, un obicei rezervat exclusiv copiilor dar si adultilor care faceau babysitting. Insa, recent, s-a descoperit ca aceasta activitate are mai multe beneficii pentru adulti. Ceea ce a inceput odata ca un hobby, a devenit astazi o metoda terapeutica pentru a trata stresul sau depresia. Cu toate acestea, in timp ce acest trend ar putea sa devina distractiv, de-a lungul timpului, proprietatile sale terapeutice s-au dovedit a fi absolut uimitoare pentru adulti.

Vindecarea prin arta

Poate ca arta nu are capacitatea dde a vindeca boli, dar cu siguranta poate face ca un pacient sa treaca cu usurinta peste o afectiune de sanatate. Cercetatorii au recunoscut de foarte mult timp ca arta are calitati terapeutice, iar astazi, terapia prin arta este folosita pentru a ajuta oamenii sa se exprime atunci cand simt ca au ceva de spus, dar nu isi gasesc cuvintele potrivite.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca aceasta forma de terapie are o multime de utilizari. In cadrul unui studiu din anul 2006, oamenii de stiinta au descoperit ca terapia prin arta, aplicata in cazul femeilor care sufereau de cancer, a facut ca simptomele, dar si stresul rezultat din urma bolii, sa se reduca semnificativ. Un alt studiu realizat in acelasi an a concluzionat ca, la numai o ora de terapie prin arta, pacientii adulti care sufereau de cancer, au reusit sa gaseasca confort psihic, dar si dorinta de a continua terapia de prevenire a cancerului.

„Adesea, oamenii care sufera de cancer, sunt depresivi si ajung sa creada ca nu mai au de ce lupta din moment ce cancerul a pus deja stapanire pe corpul lor. Se simt coplesiti. A fi capabil sa te angajezi intr-un proces creativ care sa fie in contrast cu ceea ce se intampla in jurul tau, poate face ca starea de spirit sa se imbunatateasca semnificativ”- sustine Joke Bradt, profesor la Drexel University din Philadelphia. Terapia prin arta este benefica, de asemenea, in cazul celor care sufera de depresie, anxietate, dementa sau Alzheimer.


Lasă un răspuns