terapie-prin-arta

Terapia prin arta

Coloratul era, pana nu demult, un obicei rezervat exclusiv copiilor dar si adultilor care faceau babysitting. Insa, recent, s-a descoperit ca aceasta activitate are mai multe beneficii pentru adulti. Ceea ce a inceput odata ca un hobby, a devenit astazi o metoda terapeutica pentru a trata stresul sau depresia. Cu toate acestea, in timp ce acest trend ar putea sa devina distractiv, de-a lungul timpului, proprietatile sale terapeutice s-au dovedit a fi absolut uimitoare pentru adulti.

Vindecarea prin arta

Poate ca arta nu are capacitatea dde a vindeca boli, dar cu siguranta poate face ca un pacient sa treaca cu usurinta peste o afectiune de sanatate. Cercetatorii au recunoscut de foarte mult timp ca arta are calitati terapeutice, iar astazi, terapia prin arta este folosita pentru a ajuta oamenii sa se exprime atunci cand simt ca au ceva de spus, dar nu isi gasesc cuvintele potrivite.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca aceasta forma de terapie are o multime de utilizari. In cadrul unui studiu din anul 2006, oamenii de stiinta au descoperit ca terapia prin arta, aplicata in cazul femeilor care sufereau de cancer, a facut ca simptomele, dar si stresul rezultat din urma bolii, sa se reduca semnificativ. Un alt studiu realizat in acelasi an a concluzionat ca, la numai o ora de terapie prin arta, pacientii adulti care sufereau de cancer, au reusit sa gaseasca confort psihic, dar si dorinta de a continua terapia de prevenire a cancerului.

“Adesea, oamenii care sufera de cancer, sunt depresivi si ajung sa creada ca nu mai au de ce lupta din moment ce cancerul a pus deja stapanire pe corpul lor. Se simt coplesiti. A fi capabil sa te angajezi intr-un proces creativ care sa fie in contrast cu ceea ce se intampla in jurul tau, poate face ca starea de spirit sa se imbunatateasca semnificativ”- sustine Joke Bradt, profesor la Drexel University din Philadelphia. Terapia prin arta este benefica, de asemenea, in cazul celor care sufera de depresie, anxietate, dementa sau Alzheimer.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?