Teama copiilor in timpul somnului

Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama si sa ignoram diferite frici ale copiilor. De fapt, se intampla de foarte multe ori ca micutii sa asocieze noaptea cu diferite frici. Astfel, in momentul in care vine noaptea, cpopilul incepe sa se panicheze, frica lui sa ia diferite forme, incepand de la lucruri banale si pana la lucruri complexe.

Probabil ca nu stii cum sa iti faci copilul sa doarma mai usor si sa nu ii mai fie frica de aceste lucruri. Ei bine, in acest moment este foarte important sa ai grija la felul in care te comporti cu copilul tau. Nu trebuie sa faci niciodata glume pe seama copilului si sa le iei in deradere pentru ca aceasta frica este ppentur copil un lucru foarte serios.

Este foarte important ca micutul tau sa se simta protejat, sa fie in siguranta si sa stie ca este mereu cineva care il va apara. Daca ii vei fi aproape, il vei asculta i vei incerca sa il intelegi copilul va avea incredere in propria persoana, il va ajuta sa aiba curaj, incredere in sine si sa invete sa isi gestioneze foarte bine emotiile. Asculta cu atentie in momentul in care incepe sa iti povesteasca diferite lucruri. Pune-i intrebari ca sa afli cat mai multe amanunte si sa stii cum sa reactionezi cu copilul tau.

Intelege frica copilului si asigura-te ca totul este in regula. Chiar daca este vorba despre frica de separare trebuie sa ii spui copilului ca vei fi langa el in momentul in care se va trezi dimineata. Incearca s aii vorbesti despre lucrurile pe care le veti face in ziua urmatoare si explica-i ca vei fi mereu langa el.


One Comments

  • Gherghicescu Andreas

    martie 3, 2015

    Si mie mi-a fost frica de intuneric foarte mult timp. Cu timpul parintii m-au invatat sa fiu puternic si sa trec peste asta.

    Reply

Lasă un răspuns