Sfaturi pentru cresterea si educarea copilului tau

Se intampla de foarte multe ori ca unii parinti sa se supere in cazul in care ii repeta copilului cee ce are de facut de mai multe ori. Parintii au impresia ca micutul fie nu a fost atent la ceea ce i-a zis el, fie face anumite lucruri ca sa il enervee sau dinadins. Atunci, unii parinti cred ca copilul lor nu este suficient de istet cat sa acapareze anumite informatii iar acest lucru nu este deloc asa, ba chiar dimpotriva.

In aceste momente nu trebuie sa va invinovatiti si sa considerati ca este vina dvs. ca nu i-ati dat copilului o educatie asa cum ar fi trebuit. Un lucru e cert: la o varsta frageda, copilul nu stie foarte multe lucruri si este intr-un stadiu de formare.  Este foarte important sa fii constient de faptul ca un copil nu stie nimic din ceea ce ar trebui sa stie despre viata. Astfel, el invata cat mai multe lucruri si tu trebuie sa stii sa ii oferi informatia asa cum se cuvine.

Este important sa realizezi ca un copil nu are cum sa retina un lucru pe care nu il cunoaste sau pe care nu il intelege. Va trebui sa ii explici copilului de mai multe ori ceea ce ar trebui sa inteleaga. Nu te astepta sa ii spui o data ce are de facut si copilul sa fie deja cel mai ascultator. Sigur ca te va asculta insa daca ii vei spune un anumit lucru nu inseamna ca copilul tau va face ceea ce i-ai is tu sa faca.

Repeta-i copilului de mai multe ori e are de facut si nu te astepta sa stie dupa ce i-ai zis o data ce are de facut. Il repeti de fiecare data cand face asta si eventual ii explici de ce nu face un lucru corect.


Lasă un răspuns