lenjerii pat

Programul de somn asigura o dezvoltare armonioasa

 

 Parintii sunt adesea ingrijorati de somnul copiilor lor, motiv pentru care de cele mai multe ori stau in pat cu acestia atunci cand sunt mici si pana la perioada copilariei, undeva in jurul varstei de 7-8 ani, considerand ca intotdeauna afectiunea materna este indicata in dezvoltarea copilului.

Somnul copilului-esential in dezvoltarea acestuia

Se spune ca cei care au nevoie de un somn adecvat sunt copiii, care trebuie sa se dezvolte bine si sa fie cat mai sanatosi, motiv pentru care cei mai multi parinti se asteapta ca acestia sa doarma mai mult decat ar avea ei nevoie. De fapt, copiii au nevoie de mai putin somn decat am crede noi, incat unii dintre ei isi asigura cea mai buna relaxare in timpul zilei si nu in timpul noptii. Suntem tentati sa ne speriem atunci cand cel mic nu doarme corect sau nu indeplineste numarul de ore de somn, de cel putin 8-10 ore pe noapte. Somnul este o chestiune individuala care tine de metabolismul copilului, incat nu trebuie sa ne ingrijoram daca acesta nu doarme cat am crede noi.

Pentru a le conferi cel mai bun aspect, parintii opteaza pentru acele lenjerii pat de calitate, unele din materiale precum satinul, bumbacul, si mai putin cele din poliester. Mai nou este la moda sa ne achizitionam lenjerii de pat din material precum bumbacul turcesc sau cel egiptean, pentru ca sunt mai rezistente si mai confortabile.

Element esential in somnul copilului, lenjeriile de pat nu trebuie sa zgarie pielea micutului si nici sa ii provoace reactii alergice, pentru ca in acest caz, nu s-ar mai odihni cum trebuie si ar avea mereu schimbari de comportament.

Calitatea somnului conteaza, nu cantitatea
Se spune ca felul in care doarme copilul este o metafora de a spune cum sunt parintii, motiv pentru care este mai bine sa il inveti pe cel mic sa doarma singur, in propriul lui pat si nu in acelasi pat cu tine si cu partenerul de viata.Cu timpul ii vei da o educatie mai buna si ii vei conferi simtul responsabilitatii, incat va invata cum sa isi astearna si sa isi stranga patul, considerand ca este timpul sa isi asume si el unele din treburile casei.

Faptul ca il vei lasa singur in pat ii va conferi mai multa libertate atunci cand va creste, va avea mai multa responsabilitate si se va dezvolta mai armonios. Este important ca acesta sa doarma chiar si 8 ore pe zi, atat timp cat este linistit si are stari de agitatie, nervozitate sau plansete.


Lasă un răspuns