Problema reciclarii pneurilor auto

IFW Recicling Corporation este o companie care vede pneurile auto ca pe o adevarata solutie in rezolvarea anumitor aspecte legate de poluare si nu numai.

Problema legata de reciclarea pneurilor auto este aceea ca sunt foarte greu de decompus in elemente care pot fi folosite ulterior in alte procese de productie. Materialul rezultat de obicei din recilcarea pneurilor auto este numit „crumb” si este rarerori folosit in canitati mari. De cele mai multe ori acest materiale este folosit in industria incaltamintii sau in producerea de terenuri de basket.

Se estimeaza ca in fiecare an mai bine de 260 de milioane de pneuri auto ajung sa fie aruncate in gropi de gunoi. Doar 25 % din totalul pneurilor la nivel global ajung sa fie reciclate.

IFW e de parere ca acest lucru este o mare problema. Dar orice problema are o solutie. Spre exemplu compania a are mai multe metode prin care reuseste sa foloseasca pneurile in mod „verde”.

Una din metodele folosite de acestia este aceea de a transforma penurile auto in combustibil diesel care poate fi folosit de automobile. Procesul prin care pneurile sunt trasnformate in combustibil este numi gazificare si este unul care are o rata de poluare egala cu 0.

O alta metoda folosita de companie este DSP2 (Direct Slow Pyrolysis 2). Prin folosirea acestia pneurile sunt decompuse chimic in elementele de baza. Procesul foloseste temperaturi inalte in vid pentru a descompune cauciucul in elementele de baza care pot fi folosite drept materiale productie in diverse domenii.

Aceste metode ar fi deosebit de folositoare intr-un oras precum Beijing. Beijing-ul este unul din cele mai poluate orase la nivel global. In mod ironic China este unul din cei mai mari producatori de tehnologie verde.  Singura problema este ca marea parte a acestei tehnologii dezolvtate ajunge sa fie exportata in tarile cu probleme asemanatoare din jurul lumii.


Lasă un răspuns