Prima discutie legata de sex cu copilul

Se intampla de foarte multe ori ca parintii sa faca diferite greseli atunci cand vine vorba despre educatia copilului. In ceea ce priveste educatia propriu zisa a copilului este posibil ca de cele mai multe ori parintii sa nu faca greseli foarte mari, mai ales avand in vedere ca orice persoana doreste ca micutul lor sa fie cat mai bun si sa aiba o educatie cat mai buna.

Totusi, cei mai multi dintre parinti gresesc atunci cand ofera educatia si mai ales in ceea ce privec discutiile despre sex cu copii. In continuare voi prezenta cateva dintre greselile pe care le fac parintii si care influenteaza negativ copilul:

In primul rand as dori sa vorbesc despre faptul ca parintii considera mereu ca copilul este mult prea fragil si din acest motiv nu trebuie inca sa stie prea multe despre sex. De fapt, nicodata si la nicio varsta copilul nu va fi in opinia dvs, ca si parinte, pregatit pentru a afla cat mai multe lucruri despre sex. as ajung adolescentii sa afle diferite lucruri din alte parti si sa le inteleaga gresit. Asadar, este foarte important sa purtati aceste discutii cu copilul dvs. inca de la varste fragede. Specialistii recomanda purtarea unui doalog pe aceatsa tema incepand de la varsta de 8-9 ani.

Apoi, o alta greseala care ii face pe copii sa aiba o impresie gresita despre sex este aceea ca parintii judeca foarte mult in fata copilului. Trebuie sa fii constient de faptul ca orice copil aude discutiile referitoare la sex sau cele de natura sexuala. Este posibil ca de foarte multe ori sa consideri ca este ceva gresit si sa eviti sa le dai prea multe informatii. Astfel, copii vor intelege ca discutiile despre sex sunt tabu si le vor intelege asa cum vor ei, adica de cele mai multe ori gresit.


Lasă un răspuns