animal de companie

Prietenia dintre animale si copii

Un scenariu destul de comun, care se poate vedea in multe case este cel in care copiii isi bat la cap parintii sa le cumpere un animal de companie, insa parintii refuza din cauza fricii de boli care se pot contracta. De altfel, orice animal de companie vine si cu responsabilitatea de ingrijire. De fapt, un animal de companie poate fi o idee buna ca urmare a diverselor beneficii pe care le ofera.

Fiind cu animalele de companie, copiii invata ca aceste fiinte simt durerea, ca isi doresc confort si dragoste, la fel ca oamenii. Aceste lectii ii vor ajuta in viitor, atunci cand copiii se va confrunta cu prieteni si oameni noi. Si, dupa cum au grija de animalele de companie, copiii invata sa fie mai calmi, mai blanzi si invata sa se ingrijeasca de acestea. In cele din urma, ajung sa fie adulti deschisi si plini de compasiune.

Cercetarile au aratat ca cei mici care cresc in prezenta animalelor de companie au tendinta de a avea un sistem imunitar mai puternic si sunt mai putin predispusi la alergii. Ei ofera posibilitatea de a se ingriji si de a fi imuni la gripa sau boli de inima. Mai putin stres la copii inseamna mai multa relaxare si joaca in compania animalelor. De altfel, animalele de companie creeaza o viata activa si prin urmare o viata mai sanatoasa pentru copii. Acest lucru ajuta la o prezenta pozitiva si la o performanta mai buna la scoala.

Odata ce copilul vostru are un animal de companie va conta intotdeauna in viitor pe un prieten care sa il sprijine si sa il ocroteasca neconditionat. Acest lucru ii face mai siguri pe sine si ii ajuta la dezvoltarea unui stil de viata activ. Este important pentru un copil  sa nu se simta singur, fara prieteni sau frati, tocmai pentru ca unele consecinte sunt grave. Este mai bine sa ii oferiti copilului un real prieten de care sa se bucure intreaga zi.


Lasă un răspuns