biletele

Opreste pierderile de memorie pe termen scurt

In cazul in care se intampla sa uiti de ziua prietenului, de programarea la medic sau de formula pentru examenul de absolvire, atunci inseamna ca organismul tau a fost suspus unor factori de oboseala, stres sau a fost bombardat cu prea multe informatii carora nu le-ai putut face fata.

Daca pierderile de memorie sunt dese, atunci ar trebui sa consulti un doctor care iti poate evalua simptomele si te poate conduce catre un rezultat pozitiv, incat sa iti faca cunoscuta vizita catre un neurolog, imunolog sau catre un alt specialist care te poate trata in cele mai bune conditii. Este important sa te gandesti si la posibilitatea ca pierderile de memorie suferite pot fi cauzate de consecinte medicale, de frustrari sau de anxietate.

Organizeaza-ti o rutina zilnica de care sa tii cont

In timp ce o rutina zilnica ne va imbunatati memoria pe termen scurt, aceasta va va ajuta sa depasiti unele situatii dificile pe care le intampinati ca urmare a pierderii memoriei pe termen scurt, in scopul de a reduce frustrarea.

Daca va luptati sa va amintiti daca ati luat masa sau ati luat mediamentele puneti o alarma pe telefon, pe computer sau programati ceasul sa sune pentru a va reaminti acest aspect. In cazul in care nu pare sa functioneze, notati pe biletele pe care sa le puneti pe frigider sau intr-un loc in care treceti de mai multe ori. Postati undeva, ca de exemplu pe oglinda din baie sau pe peretele din bucatarie cele mai bune informatii precum si cele care nu necesita amanare.

Cere ajutorul unui prieten de incredere

Explica-i problema ta si incearca sa apelezi ocazional la ajutorul sau prin participarea la angajamentele sociale. Aceasta persoana te poate ajuta sa iti amintesti anumite detalii, nume ale directorilor, directiile sau adresele, precum si alte lucruri care te ajuta sa interactionezi social.


Lasă un răspuns