lanterna

Pregateste-ti copilul pentur o excursie la munte

In functie de varsta, numarul si temperamentul copiilor, acestia au nevoie de un moment de relaxare, de un moment in care sa se simta in libertate, incat o vacanta sau orice tip de excursie inseamna provocari unice pentru ei.

Atunci cand copiii sunt mici, cele mai multe familii se adapteaaza in functie de acestia atunci cand isi stabilesc concediul, pentru a petrece timp cu ei, dar si pentru a se relaxa, incat atunci cand acestia cresc, sa stie cum sa iasa din rutina si sa invete putina responsabilitate. Un prilej de a dobandi acest caracter este o excursie la munte, pentru ca acestia sa se adapteze la viata.

Impacheteaza eficient

Una dintre greselile pe care le fac parintii, mai ales cei fara experienta sau fara rabdare, este cea de a impacheta cat mai mult lucruri pentru copiii lor atunci cand acestia pleca intr-o excursie de doua zile. Atunci cand se merge pe o vacanta in familie, un copil nu are nevoie decat de cateva jucarii preferate, mancare si cateva haine.

Ideal este ca parintii sa aleaga lucruri esentiale precum haine putin mai groase, echipamente de protectie, printre care lanterne, spray de protectie impotriva tantarilor, plasturi. In cazul in care nu ati gasit o lanterna eficienta, puteti oricand sa accesati si Elanterna.ro pentru cele mai sigure echipamente de iluminat, ideale pentru excursiile la munte. Pentru ca o lanterna pe intuneric te ajuta sa te orientezi mai bine si sa observi mediul nocturn al pasarilor si al animalelor, este interzisa pasirea intr-o padure fara acest echipament. O laterna poate facilita o excursie in timpul noptii in mai multe moduri, incepand de la orientare in spatiu si pana la iluminarea locului de dormit.

Probabil copilul tau are propriul stil muzical, incat este ideal ca acesta sa asculte ceea ce ii place, iar un dispozitiv precum un iPod, un mp3 player sau un telefon este ideal pentru acesta. In plus, cu ajutorul telefonului copilul iti poate furniza informatii privind locatia si activitatile pe care le desfasora in cadrul excursiei.

Este foarte important sa discutati cu cei mici atunci cand acestia pleaca in excursie alaturi de profesori si de colegi, chiar daca li se face un instructaj in privinta a ceea ce au voie sau nu sa faca in timpul excursiei. Este important ca acestia sa stie de ce anume trebuie sa se fereasca si cum trebuie sa se comporte in alt mediu decat al familiei.


Lasă un răspuns