politete-canadiana

Politete canadiana

Canadienii sunt oameni extrem de manierati si extrem de politicosi atat in public cat si in altte parti. Sa fii politicos este o trasatura definitorie a poporului canadian, insa cateodata sunt enervant de politicosi.

Canadienii nu prea au curajul sa spuna in fata ce ii doare in fata celorlalti. Acestia prefera sa taca si sa se retraga daca anumite aspecte nu le convin. Sunt mai degraba defensivi, iar din acest motiv nu degeaba Canada este recunoscuta in lume ca fiind o tara extrem de pacifista.

Cu toate ca gestul de politete este un gest impresionant, pe Internet circula o multime de glume despre politetea canadiana.

Afla cateva din lucrurile pentru care canadienii isi tot cer scuze

  1. Candienii isi cer scuze chiar si atunci cand se izbesc de-un zid. Abia in acest moment poti sa te declari cu adevarat canadian. E adevarat, multi si-au cerut scuze si pentru ca s-au lovit de mobilierul din casa.
  2. Isi cer scuze pentru ca lovesc un obiect. Daca se lovesc de o masa sau un dulap, canadienii nu sunt siguri de la cine isi cer scuze: de la masa sau de la sine. Chiar daca nu stiu exact de la cine isi cer scuze, politetea este o datorie nationala.
  3. Pentru ca s-au lovit de un alt canadian. ”M-am lovit de o persoana din greseala, insa acesta si-a cerut scuze inaintea mea.”
  4. Pentru ca altcineva se loveste in tine. Multi canadieni se izbesc, bineinteles din greseala, in alti oameni, insa au fost surpinsi ca ei au fost aceia care si-au cerut scuze in primul rand.
  5. A tine usa pentru cineva. Daca esti strain si traiesti in Canada, cu siguranta ai duce lipsa politetei. Canadienii isi cer scuze si pentru faptul ca nu au tinut usa cuiva ca sa treaca.

De asemenea, candienii isi cer scuze si pentru ca sunt prea emotionati, sau pentru ca stranuta, daca jignesc pe cineva pe Internet si chiar isi cer scuze ca sunt mult prea canadieni.