panouri-radiante

Panouri solare pentru generarea electricitatii

A fost o vreme cand omul colecta lemne pentru a-si indeplini cerintele sale de energie in materie de confort si de caldura in casa. Astazi, utilizam surse de incalzire folosind carbune, combustibil, hidrocarburi, dar si energie electrica generata de vant, apa si atomi, pentru a ne indeplini nevoile de caldura. Utilizarea de panouri solare pentru a produce energie este, de asemenea, in crestere. Sa aflam mai multe despre panourile solare.

Cand anumite solutii solide vin in contact cu lumina stabilita de sarcinile pozitive si negative ale panourilor, acestea, la randul lor, creeaza activitate electrica, prin conducerea curentului electric. In prezent, se estimeaza ca undeva la 20-30% din energie este utilizata pentru a incazi apa in fiecare gospodarie. In cazul in care ideea de modern vine prin electricitate sau prin arderea combustibililor, atunci se impune ca o solutie utila folosirea de panouri solare. Aceste panouri, odata instalate, pot tine si pana la 25 de ani si nu implica nici o alta cheltuiala suplimentara in mentinerea lor.

Despre panourile solare

Un panou solar tipic produs pentru generarea de energie electrica contine pana la 36 de celule solare de dimensiuni diferite, in functie de puterea sau de intensitatea panoului. Mereu se cauta cele mai bune preturi la panouri radiante care sa deserveasca nevoilor de incalzire. De cele mai multe ori, preturile spun multe si despre calitatea materialelor din care sunt acestea confectionate. Randamentul energiei electrice depinde de tipul de material care trece prin ceea ce inseamna si celule solare. Celulele solare monocristaline sau policristaline sunt folosite pentru a realiza panouri solare rigide sau rezistente.

Panouri radiante monocristaline sau policristaline

Celulele solare utilizate in panourile radiante pentru nevoile umane au grosime de un milimetru si sunt transpuse pe un singur rand de siliciu. Randamentul de energie electrica de la panoul radiant foloseste aceste celule care de obicei sunt mai eficiente decat orice alte resurse de energie. Celulele subtiri de cristale de siliciu cu multiple fatete sunt cele mai folosite pentru a crea panouri radiante policristaline. Acestea sunt mai putin eficiente decat cele monocristaline, dar emana suficienta electricitate pentru o locuinta intreaga.

Cum produce un panou solar electricitate?

Celulele solare fac uz de efectul fotoelectric pentru producerea de energie electrica. Siliciul cristalin pur nu este un bun conductor de electricitate, ceea ce face ca electronii care nu sunt liberi sa se miste si sa rezulte o sarcina electrica diferita. Elemente adaugate in atomi, precum borul, transforma siliciul in conductor, care accepta cu usurinta electronii de electricitate. Pe de alta parte, elemente precum fosforul, care se va converti in siliciu, va alimenta cu usurinta electronii. In acest mod, celulele fotovoltaice emana electricitate pentru indeplinirea confortului termic. Acest flux de electroni este cunoscut ca un curent electric, care este alimentat la un invertor, ce converteste curentul folosit in alimentarea echipamentelor de curent electric alternativ.

Ecojoy ofera solutia alternativa pentru economie la electricitate, dar si la salvarea mediului. Avantajele achizitionarii unor panouri radiante la cele mai bune preturi sunt urmatoarele: consum mai mic decat orice alt sistem de incalzire, termen de garantie de 5 ani si o durata de viata de 20 de ani, nu necesita reparatii sau revizii, iar montajul este simplu si usor. Magazinul online al celor de la ecojoy.ro militeaza pentru sanatate, intr-un mediu sanatos.

 

 

 


Lasă un răspuns