O colectie de jocuri video a intrat in cartea recordurilor

Cea mai mare colectie de jocuri video nu ai sa o gasesti in galeria ta Steam si nici macar in debaraua uitata de mult a celui mai pasionat amic al tau de jocuri. Recent Guinness a omologat recordul in materie de cele mai multe jocuri video detine de un individ, cu mai bine de 11 000 de jocuri individuale. Aceasta colectie s-a vandut recent in cadrul unei licitatii la un pret de peste 750 000. Daca esti la randul tau un astfel de colectionar, ar trebui sa stai destul de mult timp pe eBay ca sa recuperezi handicapul acesta.

Pentru a colectiona cele 11 000 de jocuri, au fost necesari mai bine de 30 de ani de pasiune pentru jocuri. O mare parte din aceste jocuri, mai exact 2600 de jocrui sunt inca in ambalajul original si nu au fost deschise. Peste 8300 din aceste jocuri vin cu cutia originala si manualul jocului.

In timpul licitatiei s-au inregistrat mai bine de 56 de oferte, doua din care au fost plasate de Palmer Luckey, creatorul si detinatorul sistemului Oculus Rift. Licitatia a inceput de la suma de doar 1 dolar. Luckey a licitat de doua ori in cadrul licitatiei o data cu suma de 50 000 de dolari si o data cu suma de 90 001 dolari. Razboiul licitatiei s-a desfasurat intre doua persoane si a escalat rapid in momentul in care s-a ajuns la cifra de 150 000 de dolari. Eventual castigatorul a luat ceva aparte acasa pentru o suma de 750 250 de dolari.

In caz ca esti curios de cum arata aceasta colectie impresionanta, poti gasi pe internet o fotografie interactiva panoramica a acestei colectii. Desi Luckey nu a castigat ca trebui sa se multumeasca cu gandul ca Oculus Rift a fost cumparat de Facebook cu suma de doua miliarde de dolari.

O colectie cu adevarat impresionant de jocuri, mai ales ca toate vin in cutia originala si unele nici macar nu au fost deschise.

 


Lasă un răspuns