Motivele pentru care trebui sa ii citesti copilului

Se intampla de foarte multe ori ca parintii sa nu isi dea seama de diferite lucruri care conteaza foarte, foarte mult pentru copii. Parintii isi doresc sa faca totul pentru ca micutii loc sa fie cat mai bine, sa fie educati si crescuti asa cum trebuie. Cand cresc mari, parintii isi doresc ca micutii lor sa dea dovada de buna crestere, bun-simt si educatie.

Asa se face c a ne straduim si facem tot posibilul ca micutl nostru sa fie bine, sa fie crescut asa cum trebuie si sa aiba parte de toate conditiile. Potrivit unor statistici se pare ca doar unul din trei parinti mai citesc copiilor povestea de noapte buna.

In urm cu ceva vreme, probabil ca va amintiti ca nu era tehnologia atat de evoluata iar parintii nu aveau incotro decat sa citeasca copilului. Acest lucru ii ajuta pe micuti sa se simta mult mai bine si  contribuie in mod semnificativ in educatia si formarea copilului. Totusi, in ziua de astazi, parintii prefera sa stea cu copilul in fata televizorului, a laptopului sau cu tableta in mana in loc sa ii citeasca o poveste de „noapte buna”.

De fapt, chiar daca tindem sa credem ca cititul pentru copii este  o joaca trebuie sa constientizam ca lucrurile nu sunt deloc asa. De fapt, acesta este un element definitoriu pentru dezvoltarea lui. COpii corara li se citeste in fiecare seara au randamente mult mai bune, sunt mult mai pregatiti pentru scoala si vo invata mult mai repede si mult mai bine. De asemenea, daca ii vei citi copilului in fiecare seara i se va forma un ritual care ii va dezvolta mai tarziu apetitul pentru citit. Mai mult, faptul ca ii citesti ocpilului va creste legatura intre parinte si copil foarte mult.


Lasă un răspuns