Motive ale sanatatii pentru care trebuie sa faci sport

Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama care sunt lucrurile foarte banale care ne fac sa fim mult mai sanatosi si care contribuie la combaterea diferitelor probleme sau afectiuni. Este foarte important ca sa facem tot timpul cate ceva care sa ne ajute sa fim mai sanatosi.

Un stil de viata sanatos il asigura in primul rand sportul. Daca vrei ca totul sa fie bine si daca vrei ca totul sa functioneze corect, trebuie sa facem sport.

Prin sport reusim sa ne mentinem o greutate optima dar si o tensiune arteriala conrecta De exemplu, o persoana care cantareseste in jur de 70 de kg poate sa arda 150 de calorii si sa efectueze doar cateva exercitii fizice simple. Doar asa va reusi sa isi regleze tensiunea arteriala. Iata ce ai putea sa faci pentru a reusi acest lucru:

In primul raand, trebuie sa stii ca mersul pe jos te va ajuta foarte mult. Ca sa ai o tensiune arteriala corecta nu este neaparat sa mergi la o sala de fitnes daca nu iti doresti sau daca nu ai timp pentru asta. Ceea ce trebuie ss faci este sa faci cate o plimbare de 1 kilometru in fiecare zi pentru a inlocui cu mare succes tensiunea arteriala. Aceste lucruri vor pune sange;e in miscare si vor regla tensiunea arteriala pentru a evita dezvoltarea anmitor boli cardiace precum aterosclroza, cardiomiopatia ischemica dar si bolile cardiace.

Este foarte important sa faci acest lucru iar efectul sau va fi corespunzator sanatatii tale pentru ca este foarte recomandat sa ai un pas vioi si sa respiri cat mai corect. Se pare ca s-au facut studii in aceasta privinta iar cercetatorii au descoperit ca simplul mers pe jos scade aproximativ doua treimi riscul de hipertensiune arteriala si previne blocare arterelor.

 


Lasă un răspuns