masa cafea

Modalitati de a indeparta petele de pe mobilier

Imaginati-va urmatorul lucru: o pata mare pe cea mai frumoasa masa din living. Cam ce aspect si impresia ar oferi aceasta in fata invitatilor sau a oaspetilor? Fie neatentia a reusit sa cauzeze acest lucru, fie produsele de curate nu au reusit sa curate cat de poate de eficient suprafata. Se poate intampla ca masuta sa aiba o culoare neobisnuita fata de culoarea naturala sau se poate ca aceasta sa prezinte urme de zgarieturi si slefuituri.

Chiar si atunci cand piesele de mobilier sunt moi, mentinerea acestora la culoarea initiala nu garanteaza o viata tocmai lunga, pentru ca situatiile neprevazute pot cauza cele mai mari pete, cele mai mari zgarieturi precum si reactii la unele chimicale de curate.

Indepartarea petelor albe de pe mobilier

Inainte de a trece la pasii propriu zisi de curatat mobila este indicat sa tinem minte ca fiecare actiune este dependenta de materialul si de culoarea mobilei, astfel incat finisajul si lustruirea trebuie sa se faca aplicand un tratament diferentiat. Cele mai bune metode asigura mentinerea culorii mobilierului de un eventual atac alternativ.

Ideal este sa utilizati un material din bumbac precum un tricou peste pata de pe mobila si acesta sa nu fie ud. Nu utilizati un prosop gros.  Pune-ti fierul de calcat in priza aproximativ  1 minut apoi scoate-ti-l. Stergeti orice umezeala sau urme de reziduuri de pe masa. Daca va ingrijoreaza caldura de la fierul de calcat, setati nivelul acesteia la o valoare mai mica si mutati incet fierul in jurul zonei in care pata exista si treceti doar aburii deasupra acesteia. Trucul este de a curate pata prin intermediul aburului. Nu asezati fierul de calcat pe masa sau pe mobila pentru o perioada mai lunga pentru ca in acest mod nu faceti decat sa deteriorati mobila.

Obtinerea unei zone lipsite de pata se realizeaza si cu o picatura de ulei de masline sau ulei mineral, prin stergerea suprafetei cu o carpa din bumbac. O alta idee este sa utilizati uscatorul de par pentru ca stabilirea nivelului de caldura la un mediu scazut sau mediu conduce caldura spre zona patata. Stergeti mai apoi cu o laveta uscata, moale, pentru si mai mult efect. Pentru cele mai bune produse de curatat mobila, precum si intreg interiorul casei este indicat sa incercati si www.produse-igiena.ro, menite sa asigure un plus de luciu si curatenie casei si gradinii voastre.

Un alt truc este sa imbibati un deget in ulei mineral sau in sare pentru a curata locul prin frecare, prin miscari circulare urmate de stergerea suprafetei cu o laveta uscata.


Lasă un răspuns