Miturile despre sarcina

Se intampla de foarte multe ori ca in momentul in care o femeie isi doreste nespus sa ramana insarcinata sa inceapa sa se documenteze despre diferite lucruri referitoare la sarcina. Este normal ca la inceput, la prima sarcina sau in momentul in care va doriti din tot sufletul sa aflati cat mai multe  iar in cazul in care va doriti sa ramaneti insarcinata incepeti sa va documentati.

Sigur ca toate femeile care isi doresc asta incep sa faca diferite lucruri si sa se informeze pe cat posibil despre ce ar putea face pentru a ramane mai usor insarcinata. In popor si chiar pe internet exista o serie de zvonuri sau de lucruri neadevarate pe care unele femei le cred. Care sunt acestea?

In primul rand, unul dintre cele mai mari neadevaruri este acela ca luand contraceptive nu vei mai putea ramane insarcinata. Am auzit adesea acest lucru si doresc sa il modific! In niciun caz pilulele nu au vreo legatura cu sarcina. Trebuie asa fiti realiste si sa va ganditi ca aceste pilule se dau in general persoanelor care au probleme cu menstruatia sau alte probleme hormonale. Asa ca, aceste pastile contribuie la momentul in care vei ramane insarcinata pentru ca ele sunt cele care te pregatesc sa fii mamica.

Apoi, am mai auzit ca pozitia este cea foarte importanta daca vrei sa  sa ramai gravida. Nu exista absolut nicio legatura intre pozitia pe care o ai si conceptie. Cel mai important este ca sperma sa treava de colul uterin in primele 5 minute. Daca vor trece atunci vor deveni inactivi. In plus, nu lubrifiantii sau saliva pot impiedica acest lucru dar nu pozitia din timpul actului sexual. Asa ca faptul ca stai intr-o anumita pozitie si ramai insarciinata sau nu, nu are absolut nicio legatura cu sarcina.


Lasă un răspuns