auto

Mituri despre intretinerea unei masini

 Incercarea de a mentine o masina curate, in stare de functionare, fara a adduce o gaura in buzunar reprezinta o reala probleme cu care se confrunta majoritatea posesorilor de autovehicule, astfel incat indifferent de ceea ce vom face pentru masina, niciodata nu vom fi multumiti in totalitate.

Toata lumea vrea o masina care sa functioneze fara probleme, care arata bine, care este intretinuta la cele mai inalte standarde, motiv pentru care unii proprietari de automobile devin obsedati de mentinerea masinii la un nivel optim, dar care se finalizeaza odata cu banii. De asemenea, ajung sa munceasca mai mult, cand stiu ca aceasta nu detine tot ceea ce ar trebui, incat ajung sa cheltuie mare parte din salariu pe intretinerea acesteia.

Mituri despre intretinerea unei masini

Cand vorbim despre intretinerea auto, ne referim la motor, la interiorul si exteriorul acesteia, asigurandu-ne ca aceasta este mereu curata, are o culoare vie, ca este stralucitoare. Incepand de la munca de la motor, la schimbarea uleiului, si pana la scaune si tapiterie, se impune o strategie de intretinere a autoturismului.

1. Mitul: uleiul trebuie schimbat la fiecare 3.000 de kilometri

Faptul adevarat: nu este necesar sa schimbam uleiul de motor la fiecare 3.000 de kilometric, pentru ca, spun expertii, ca o masina noua, poate merge cel putin 7.500 km fara a-i schimba uleiul. Dar daca masina este veche, si ne face probleme, este indicat sa schimbam uleiul la aceasta distanta parcursa. Cel mai bine este sa consultam manualul de utilizare si de instructiuni, pentru a ne confirma in mod clar cum si cand sa schimbam uleiul de motor. este indicat sa apelam la depozitul auto pentru a suplimenta stocul de ulei, precum si de a obtine cele mai bune informatii cu privire la functionarea motorului masinii in cele mai bune conditii.

2. Mitul: uleiul sintetic este cel mai bun pentru toate tipurile de masini.

Fapt adevarat: uleiul sintetic este cu siguranta bun pentru autoturisme, dar nu este bun pentru toate modelele de masini. Masinile mai vechi, care au un kilometraj ridicat nu ar trebui sa foloseasca ulei sintetic. Uzura mecanica la masinile vechi este mai mare decat la masinile noi. In primul caz, exista sanse mai mari sa ne confruntam cu o scurgere de benzina, si folosind un ulei sintetic, nu facem decat sa deterioram si mai mult autovehiculul.

3. Mit: aerul conditionat economiseste combustibil

Fapt real: conducerea cu ferestrele deschise nu ajuta la reducerea consumului de combustibil. Atunci cand geamurile sunt laminate jos, motorul este fortat sa lucreze mai mult pentru a depasi rezistenta produsa de vant. Acesta la randul sau, arde si mai mult combustibil.


Lasă un răspuns