Cum sa te destresezi

Stresul este cel care ne poate stapani de-a dreptul in momentul in care ne confruntam cu el. este imposibil sa nu ii fim captivi la un moment dat mai ales ca fiecare dintre noi traim intr-un mediu stresant, agitat, o lume a vitezei si a schimbarilor frecvente.

Totusi, nu este tocmai bine in momentul in care stresul sau starile de agitatie ne stapanesc si ne coordoneaza viata. Ce trebuie sa facem in cazul in care suntem prea stesati iar aceste lucruri ne coordorneaza pe noi ca si oameni?

Calmeaza-te. Respira adanc. In timp ce expiri, imagineaza-ti ca toata furia acumulata iese afara pe nas si pe gura. Elibereaz-o si simte-te liber. Repeta exercitiul pana cand te vei simti linistit. Apoi vizualizeaza-te intr-un loc unde te simti fericit, calm si relaxat. Poate fi vorba despre o plaja, o gradina oriunde ti-ar placea sa te afli. Imagineaza-te acolo in timp ce respiri calm. Facand asta nu-ti va mai fi greu sa obtii pacea interioara.

Nimic nu vindeca mai usor ranile emotionale decat iertarea persoanei care ti le-a produs in trecut. Este nesanatos sa te torturezi zilnic cu amintirile neplacute cauzate de actiunile altor persoane. Chiar si daca ai pierdut ceva important merita sa-ti sacrifici sanatatea si stilul de viata? Bineinteles, ca nu.

In ziua de astazi, intens si inalt-tehnologizata, suntem inconjurati si inghititi de informatie – care ne parvine pe zeci de canale media: televiziune, radio, presa scrisa, internet, telefonie mobila, fax, pagere etc.. Supraincaracarea mintii cu informatie poate deveni daunatoare pentru sanatatea dumneavoastra, afectand echilibrul psiho-somatic si creand un soi de dependenta artificiala de aceste stimulente.

Asadar, trebuie sa faceti lucrurile astfel incat le controlati. In momentul in care simtiti ca situatia va scapa de sub control ar fi cel mai bine sa va controlati gandurile si sa va cunoasteti foarte bine. Astfel, veti reusi sa depasiti aceste situatii fara sa mai fie nevoie sa va deteriorati relatiile cu ceilalalti.

 


Lasă un răspuns