Metode care fac ca oamenii sa ameteasca

Nu este de mirare ca oamenii sunt creaturi care tanjesc mai tot timpul dupa libertate. Chiar daca prin intermediul drogurilor sau a alcoolului, ne place sa ne ametim, sa ne imbatam simturile si sa uitam unde ne aflam si de ce ne aflam acolo. Facem asta de mii de ani, si chiar daca metodele s-au schimbat, motivele raman aceleasi.

Pentru cateva momente de libertate, obisnuim sa tragem, sa inhalam, sa mirosim, sa bem sau sa fumam orice ne cade in mana. Si in timp ce unele metode au devenit legale, altele sunt pe cale sa devina(sau nici pe departe), v-ar surprinde ce alte modalitati ciudate folosesc oamenii de peste tot din lume doar pentru a se ameti si scapa de realitatea inconjuratoare pentru ceva timp.

In America, de exemplu, un om a fost prins in posesia unei broaste protejata prin lege, broasca al carei venin contine Bufotenina, un halucinogen pe care mai apoi si l-a administrat.

In Franta, doi oameni au fost spitalizati dupa ce au consumat capul unui peste, care odata consumat produce efecte psihotropice. Acesti oameni au halucinat pentru 36 de ore.

In America din nou, niste tineri au incercat sa se ameteasca folosind nucsoara. Se spune ca acest condiment poate produce usoare halucinatii si o usoara amorteala la nivelul membrelor. De asemenea, duce la greata si ameteala, gura uscata, uneori la halucinatii terifiante si o mahmureala de zile mari.

In Marea Britanie, un studiu referitor la somn a descoperit ca o mare parte dintre toti participantii au semnalat viziuni si imagini vechi, dupa ce au ingerat 20 de grame de branza Stilton.

In Rusia, din cauza pretului ridicat al bauturilor spirtoase, a fost semnalat un abuz al inlocuitorilor de alcool. In alte cuvinte, oamenii beau lichide ca aftershave-ul pentru a se imbata.

In Kenya, un tip de bautura local numit Changaa este deseori amestecat cu benzina pentru a-i creste nivelul tariei si astfel cauzand o mai mare ameteala.


Lasă un răspuns