medic

Medici care te vand pe 8 euro

Sistemul medical este unul din ce in ce mai haotic, in care nimeni nu mai tine cont si de parerea ta ca si pacient, in care fiecare face ce ii trece prin cap, incat cele mai multe decese se intampla din cauza medicilor incompetenti.

Nu se poate ca in Romania anului 2015 sa traim intr-un sistem medical mai bolnav decat noi si sa nu facem nimic in aceasta privinta, incat ajungem sa fim tranzactionati ca pe un bun mobil, cu un pret de 8 euro bucata. Daca am fi intr-un magazin alimentar as mai intelege acest lucru, dar suntem oameni, suntem indivizi ai acestei societati si totusi suntem tranzactionati intre proprii medici de familie, care ne vand unul altuia pe sub mana.

Menite a nu pierde din finantarile bugetare, tranzactiile cu pacienti se realizeaza de cele mai multe ori intre un medic care iese la pensie si un debutant, pentru ca in acest mod asiguratii sa nu fie lipsiti de supravegherea medicala. Unora li s-a intamplat sa se trezeasca ca merg la medic pentru o consultatie si in loc de fata prietenoasa a vechiului medic de familie se afla o fata total necunoscuta.

Debutantii cu cele mai multe resurse isi permit sa isi cumpere pacienti cu o suma de 8 euro pacientul, incat daca un doctor cumpara lista de pacienti al altui doctor cu un numar de peste 1000 de asigurati, acesta scoate din buzunar 8.000 de euro. Unde este monitorizarea statului si controlul in ceea ce priveste evaziunea fiscala? Ceea ce se intampla ar trebui sa traga cele mai multe semnale de alarma la nivelul sistemului medical, incat pedepsirea acestora nu trebuie neglijata.

Mai bine spus, medicii de familie isi negociaza meseria, dar isi negociaza si pacientii, incat cei care vor sa lucreze in acest domeniu au doua alternative: sa cumpere doar lista de pacienti sau sa cumpere intreaga afacere. Oare ce vor face pe viitor?


Lasă un răspuns