oameni

Lucrurile rele se intampla oamenilor buni

Exista o expresie foarte cunoscuta: ”Lucrurile rele se intampla oamenilor buni”. Ce face ca o persoana sa fie considerata buna?

Este modul in care omul se zbate sa traiasca in fiecare zi sau este modul in care aceasta persoana infrunta situatiile urate care ii apar in viata? Multi oameni cred ca lucrurile rele nu se intampla oamenilor buni, in schimb, ii determina sa devina mai buni. Modul in care reactionam in fata unor situatii ne poate transforma in oameni mai tari si mai puternici. Cand viata iti da lamai, tu trebuie sa faci limonada… sau cel putin asa se zice.

Cel mai bun mod de a face fata unei situatii urate este sa o lasi sa se consume. Insa pentru oamenii buni  nu aceasta este solutia- ei imbratiseaza toate efectele situatiei, si simt tot ceea ce se intampla.

Faptul ca de multe ori, unii oameni sunt respinsi, acest lucru nu-i face sa devina mai reci fata de cei din jur, ci ii face sa aprecieze mai mult ceea ce au alaturi. Si ce daca cineva nu te accepta? Cui ii pasa? Este pierderea lor, nu a ta. Prea multi oameni se tem de respingere si reactioneaza urat in astfel de situatii. Insa, daca cineva nu vede cat de mult valorezi, nu ar trebui sa iti mai pierzi timpul sau energia cu acestia. Nu trebuie sa-ti mai pese de oameni carora nu le pasa de tine.

Relatiile toxice nu ar trebui sa te otraveasca, ci ar trebui sa te motiveze. Sa ai o relatie de prietenie sau de iubire toxica inseamna ca ai descoperit calea cea mai ”simpla” de a te pierde pe tine ca om. Pentru ca esti un om bun, ar trebui sa pui stop unei astfel de relatii si sa-ti vezi de viata ta in continuare.

De asemenea, oamenii buni ar trebui si sunt motivati atunci cand intalnesc un esec in viata lor. In timp ce esecul poate fi o stare peste care multi trec destul de greu, alti oameni vad esecul ca fiind o experienta de pe urma careia au ce invata, si pot progresa pentru a atinge obiectivele pe care si le-au propus.

 


Lasă un răspuns