chelner

Lucruri pe care ospatarul tau doreste sa le fi stiut

Sunt cateva sfaturi pentru o conduita mai buna in restaurante, atunci cand aducem in prim-plan relatia dintre client si ospatar. Ca si clienti trebuie sa stim cateva lucruri, lucruri pe care chelnerul nostru doreste ca noi sa le fi stiut. Nu trebuie sa uitam. Chelnerul sau ospatarul nu sunt servitorii nostri. In aceasta relatie trebuie sa exista un sentiment de respect reciproc.

Nu-ti intrerupe chelnerul in timp ce se prezinta. Ca in orice restaurant respectat, inainte de a servi, ospatarul isi intampina clientii, se prezinta pe eil insusi, iar apoi iti va face recomandari in ceea ce priveste specialitatea casei, doar daca tu doresti sa afli, Este nepoliticos sa intrerupi un chelner. Comanda ta mai poate astepta 30 de secunde.

Daca te grabesti, spune-i ospatarului acest lucru. Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, spune-i chelnerului, imediat dupa ce te-a intampinat. Astfel el iti va prelua comanda imediat si ti-o vad aduce tot atat de repede.

Cheama chelnerul doar atunci cand stii exact ce vrei sa comanzi. Nu trebuie sa te simti jenat atunci cand chelnerul vine sa-ti preia comanda, iar tu nu esti inca decis si ii ceri acestuia sa revina in cateva minute. Acele cateva minute pot fi realocate unui alt client din restaurant.

Daca vrei un sos sau un condiment extra, comanda-l in acelasi timp cu felul pe care l-ai comandat deja. Vrei un sos special sau o garnitura pentru felul principal? Lasa-ti ospatarul sa stie acest lucru tot atunci cand vine si iti ia comanda. Il vei scuti de inca un drum spre bucatarie si nu va trebuia sa astepti dupa sos sau condiment.

Atunci cand comanzi, uita-te la ospatar. Daca iti vei privi chelnerul in ochi atunci cand iti preia comanda, vei da dovada nu doar de respect, ci astfel acesta te va putea auzi mai clar. Nimeni nu va intelege nimic daca vei da comanda, mormaind cu meniul in fata.


Lasă un răspuns