Lucruri esentiale in educarea unui copil

Educarea unui copil nu este un lucru tocmai usor deoarece presupune diferite lucruri si sarcini. cei mai multi dintre parinti gresesc atunci cand isi aleg mo9dalitatea de educatie a copilului. Parintii iau tot felul de masuri drastice si chiar recurg la violenta pentru educarea copilului. care este cea mai buna metoda prin care putem educa un copil? Care sunt regulile de baza ale educatiei?

Ideea este ca pedeapsa inseamna sa ii rapesti ceva care chiar conteaza pentru el, cum ar fi sa ii interzici accesul la Nintendo, Wii, Ipod, la pisicina vara, la telefon, la jucariile preferate sau alte lucruri pe care el le considera extrem de importante. Insa luarea privilegiilor nu este la fel de utila ca adaugarea de noi responsabilitati sau obligatia de a face anumite activitati impreuna cu familia.

Atentie insa ca cel mic sa nu se concentreze acum asupra interdictiei in sine, in loc de faptele sale care au condus la asta. In acest sens, fa-i clar faptul ca printr-o buna purtare poate castiga inapoi ce a pierdut prin pedeapsa.

Copiilor nu le place deloc sa curete sau sa faca curatenie in vreun fel. Foloseste-te de acest lucru pentru a face una dintre pedepse sa fie spalatul vasului de toaleta pentru o saptamana. Cel mic va intelege cu siguranta cum functioneaza toata treaba asta cu pedepsitul si se va corecta.

Asadar, educatia copilului nu presupune nicidecum bataie sau alte lucruri care provoaca dureri fizice sau psihice. Este suficient sa puneti copilul sa faca aun anumit lucru pe care nu si-l doreste sa-l faca si aceasta este cea mai buna pedeapsa. Astfel, veti reusi sa mentineti o legatura mai stransa cu copilul si nici nu va trebuie sa reucrgeti la tot felul de metode drastice pentru educatia copilului.

 


Lasă un răspuns