Inlocuieste laptele de vaca cu cel de soia

Pana in urma cu ceva vreme oamenii erau destul de reticenti in ceea ce priveste consumul de lapte de soia. Astazi, din ce in ce mai multa lume incepe sa inlocuiasca laptele de vaca sau de capra cu cel de soia. Sigur, nu putem sa spunem ca cel de vaca sau de capra nu este sanatos ba dimpotriva. Trebuie sa fim contrienti ca fiecare produs are proprietatile sale nutritionale pe care nu le poate compensa un alt produs. Laptele de soia a devenit o alternativa pentru oamenii care au intoleranta la lactoza.

Laptele de soia nu este lapte in adevaratul sens al cuvantului deoarece este obtinutdin boabe de soia care au fost inmuiate, masinate si stoarse. Acest tip de lapte este extrem de sanatos deoarece contine proteine si nutritienti sanatosi si benefici pentru organism. In plus, el are in compozitie grasimi sanatoase si glucide fapt care il face substituibil cu laptele de vaca.

Inafara faptului ca este foarte indicat pentru persoanele care au intoleranta la lactoza, laptele de soia regleaza nivelul de colesterol din organism favorizand cresterea celui bun si eliminand colesterolul rau.

Laptele de soia este o sursa bogata de fibre ceea ce ajuta la o buna functionare a tranzitului intestinal. Nutrientii sunt foarte multi in laptele de soia prevenind aparitia de boli la nivelul inimiss si a anumitor forme de cancer sa osteoporoza. Soia este  o sursa foarte buna de vitamina C, vitamina B si E, cupru, magneziu si mangan.

Datorita proprietatilor din soia si a faptului ca are in compozitie fitonutrienti si izoflavoni ea lupta impotriva aparitiei celulelor canceroase.

Acest tip de soia este foarte recomandat in cazul dietelor fiind bogat in lecitina si avand o contributie importanta pentru functionarea creierului. In cazul in care sunteti predispus la diabet, soia va preveni aparitia complicatiilor sau a bolilor. Mai mult, este foarte recomandat in cazul in care tineti dieta si doriti sa scapati de cateva kilograme in plus.