Imbunatatirea comunicarii cu copilul adolescent

Stim cu totii acea perioada a vietii, sau mai bine zis a adolescentei cand tot ce spuneau parintii parea a fi impotriva noastra. Este vorba despre o perioada a rebelitatii in care consideram ca toata lumea ne vrea raul si ce este mai rau, nu ne intelege nimeni.

Ei bine, prin acest lucru trec si copii nostri si de multe ori uitam sa realizam ca si noi am facut acelasi lucru. Sigur ca prababil veti spune ca cei mai multi dintre voi nu ati reactionat la fel cum reactioneaza acum adolescentii insa fara nici o indoiala traim intr-o alta lume si din acest motiv lucrurile se schimba.

Toti parintii isi doresc sa fie considerati cei mai buni parinti si pentru acest lucru fac foarte multe lucruri cu scopul de a le intra in voie adolescentilor. Daca vrei s aiti imbunatatesti relatia cu copilul si nu mai stii cum sa faci, iata cateva sfaturi:

In primul rand, trebuie sa stii sa comunici. Daca iti doresti sa ai o relatie frumoasa cu copilul adolescent este foarte important sa comunicati. Daca esti parinte acesta trebuie sa fie primul pas pentru a crea o legatura frumoasa cu copilul.

Parintii au uneori tendinta de a reactiona rapid, iar acest lucru se poate intoarce impotriva dorintei dumneavoastra de a imbunatati comunicarea. Atunci cand copilul are nevoie sa vorbeasca sau sa te intrebe un anumit lucru nu ii raspunde cu „nu” direct deoarece s-ar putea ca acest lucru sa iti afecteze comunicarea cu copilul. Asadar, cand copilul se intoarce acasa de la scoala si a luat o nota nica, nu te grabi sa tipi la el ci intreaba-l de ce s-a intamplat acest lucru.

Nu sariti sa il acuzati de ceva de cum a intrat pe usa pentru ca acest lucru nu va fi bun pentru comunicarea voastra.

 


Lasă un răspuns