Iata cum previi accidentele copiilor

Copii sunt mai mult decat vulnerabili. Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama care sunt lucrurile care ii pot afecta pe copii. In mod cert, le dorim tot binele din lume si ne dorim ca micutul nostru sa nu aiba niciodata de suferit.

Daca sunteti parinte probabil ca stiti cat de greu este sa tii sub control toate activitatile copiilor. Se intampla de foarte multe ori sa fim foarte atenti la copii si sa ii supraveghem continuu insa intr-un moment de neatentie sa se intample diferite lucruri. Chiar daca suntem mereu cu ochii pe ei, copii pot face diferite lucruri in diferite momente iar acestea ii pot afecta starea de sanatate a copilului.

Probabil ca va ganditi ce ati putea sa faceti pentru a avea grija de copil si cum ati putea sa il scapati de orice pericol. De asemenea, cu siguranta v-a trecut vreodata prin minte sa luati toate substantele periculoase din fata copilului pentru ca acesta este imprevizibil si poate face diferite lucruri.

Totusi, in cazul in care constati ca micutul a luat o inghititura buna dintr-o substanta toxica, ce trebuie sa faci? Ei bine, in primul rand trebuie sa faci astfel incat sa indepartezi pe cat posibil substanta otravitoare dar si sa incerci sa il faci pe micut sa scota din gurita ceea ce a mai ramas din solutie. Pastreaza substanta respectiva pentru ca astfel iti vei ajuta medicii sa identifice mai usor substanta respectiva.

Daca substanta este periculoasa este posibil sa te trezesti ca face convulsii, isi pierde cunostinta, are dureri in zona gatului si prezinta somnolenta. Astfel, trebuie sa facem astfel incat sa sunam cat mai repede la 112 si sa solicitati o ambulanta.

 


Lasă un răspuns