Greseli frecvente in alimentatie

Daca vom incerca sa gasim o persoana care este multumita de felul in care arata, cu siguranta o vom gasi foarte greu, mai ales daca vom cauta in randul femeilor. Femeile sunt foarte greu de multumit mai ales in momentul in care vine vorba despre greutatea corporala.

Tot timpul femeile isi doresc sa fie slabe, sa arate cat mai bine si sa atraga cat mai mult atentia. Ei bine, acest lucru este foarte greu de indeplinit.

Alimentatia este foarte importanta nu doar pentru o mentinere a greutatii corporale ci si pentru o buna functionare a organismului. Facem anumtie greseli pe care nu le realizam tocmai la momentul in care se intampla. Iata care sunt acestea:

Pofte

Sigur ca avem cu totii pofte si am vrea sa mancam la un moment dat un anumit lucru. Ca sa nu mai vrobim de faptul ca inmomentul in care dorim sa tinem o cura de slabire se intampla sa ne fie pofta tocmai de lucruri precum ciocolata sau diferite chipsuri. Desfaci o tableta de ciocolata si nu te opresti pana cand din ea nu mai ramane decat staniolul. Dar, daca stai sa te gandesti de ce nu reusesti nicicum sa spui „stop” dupa primele bucatele, nu reusesti sa iti dai seama care este motivul din spatele actiunilor tale impulsive, fapt care face gestionarea situatiei cu atat mai dificila. Ce poti sa faci in acest caz? Tine un jurnal in care sa iti notezi emotiile corelate acestei pofte – poate ca mananci ciocolata cand esti stresata, suparata, nervoasa, trista, plictisita, anxioasa etc. In scurt timp, vei descoperi un tipar (si, deci, o cauza) si iti va fi astfel mai usor sa gasesti o abordare prin care sa iti controlezi eficient poftele alimentare.

Poftele sunt cele care cauzeaza cresterea in greutate. De asemenea, in momentul in care mancam cu pofta nu avem cum sa nu luam in greutate,


Lasă un răspuns