frate-sora

Frate sau sora: prezenta lui/ei in viata noastra

Probabil ca te-ai intrebat de multe ori daca este mai bine cu un frate sau o sora in viata ta. Pentru cei care au, cu siguranta este un aspect pozitiv in viata lor, iar cei care nu stiu acest sentiment sunt de obicei persoane mai singuratice. Asa cum noaptea este sora zilei, cum soarele este fratele lunei, asa si un frate sau o sora ar trebui sa fie pentru fiecare, sa fie acea jumatate care te sprijina neconditionat.

Nu degeaba s-au facut multe poezii despre frate si sora, si probabil ca cele mai multe au in ele sentimentul de impartire, generozitate si iubire. O veche poezie spunea „soarele iti este frate, lumina e sora ta, de nimic ai totusi parte, mori si-ai sa traiesti candva” menita sa aduca o importanta in viata interioara a fiecaruia dintre noi.

Iubirea de frate/sora

Prezenta unui alt suflet in viata ta, fie ca este frate, fie ca este sora este de cele mai multe ori un privilegiu, astfel incat de mic esti invatat sa ai grija de el/ea, sa oferi iubirea ta neconditionat, sa daruiesti si sa imparti cele mai dragi momente impreuna. Chiar daca unii dintre frati se mai cearta, asta nu inseamna ca nu se iubesc. Certurile sunt menite sa apropie fratii, sa reduca egoismul din caracterul fiecaruia si sa impartaseasca intotdeuna cele mai bune sau rele ganduri.

Un frate va avea grija intotdeauna de celalat, ii va conferi incredere, il va ajuta sa se dezvolte, ii va alina momentele de singuratate si mereu ii va fi aproape cand va avea nevoie. Un frate, o sora iti va fi intotdeauna si prieten, si invatator si profesor, va fi si educator pentru tine, va fi mai mult decat iti poti imagina. Probabil ca viata in singuratate nu va fi la fel de incantatoare, daca nu ai cel putin un frate sau o sora. A avea un frate sau o sora este cea mai mare bucurie si trebuie impartasita si cu ceilalti.


Lasă un răspuns