Ferrari-LaFerrari

Ferrari LaFerrari o combinatie de cifre impresionante

Masinile celor de la Ferrari au fost intodeauna automobile care au impins limitele atat in privinta performantelor cat si in privinta designului.

Modelul LaFerrari este un atumobil care incorporeaza mai multe cifre impresionante care adunate au dat rezultat unui bolid deosebit de atractiv.

Masina dispune de un motor V12, montat central, care dezvolta un total de 789 de cai putere. Ca si cum acest motor nu ar fi fost indeajuns, inginerii de la divizia de motorizare Ferrari au decis sa adauge un motor electric care produce la randul sau 161 de cai putere. In total masina dezvolta un total de 950 de cai ceea ce o face una din cele mai puternice hibride din lume. Cutia de viteze este una in 7 trepte si este echipata cu sistemul de ambreiaj dublu.

Avand in vedere monstrul aflat sub capota este de inteles ca masina va ajunge de la 0 la 100 de km pe ora in mai putin de 3 secunde. Daca ar fi sa fortezi masina vei ajunge la o viteza maxima de 217 mile pe ora sau 349 de km/h. Poate ca acesta este unul din motivele pentru care toate cele 499 de modele fabricate s-au vandut deja chiar inainte de a fi fabricate.

Masina are o aerodinamica activa, un spoiler in spate care se ridica in mod automat la viteza si flaps-uri montate in parte frontala (asemanatoare cu modelul 458) si in parte din spate care directioneaza aer catre radiator si in partea de sub masina. La o viteza de 200 de km/h masina genereaza o apasare aerodinamica de 500 de kilograme doar de pe urma acestor solutii.

Faptul ca masina dispune de un motor electric duce la o raspundere foarte eficace a acceleratiei. Aceasta raspunde la un interval de 0.1 secunde, aproape instantaneu.

Automobilul va fi construiti in 499 de exemplare si singurul mod in care il mai poti achizitiona in momentul de fata este direct de la o persoana care l-a achizitionat de la Ferrari deja.


Lasă un răspuns