Ferrari F12 – un huligan civilizat

 Cand vine vorba de pozitionarea motorului intr-o masina sport, acesta ar trebui sa fie pozitionat in fata si nu in spate. La urma urmei calul de pe emblema Ferrari ar trebui sa traga masina nu sa o impinga.  Dintre toate masinile pe care Ferrari le-a construit in aceasta configuratie F12 Berlinetta este cea mai rapida.

Masina vine cu un motor care produce nici mai mult nici mai putin decat 730 de cai putere si o greutate de 1525 de kilograme avand o distributie a greutatii de 46% pe fata si 54 % pe spate. Motorul este un V12 asezat la un unghi de 65 de grade care tureaza pana la 8700 de rotatii pe minut si dezvolta un cuplu total de 690 NM.

In privinta performantelor masina este capabila sa depaseasca 300 de kilometri pe ora si sa ajunga pana la 340 de kilometri pe ora. F12 Berlinetta este capabila sa ajunga de la 0-100 km/h in doar 3.1 secunde si pana la 200 de kilomtri pe ora mai are nevoie de doar 5.4 secunte, (0-200 in 8.5 secunde).

Pentru a putea mentine masina pe sosea aceasta este ecipata cu o serie de tehnologii precum ESC, ABS/EBD, F1-Trac si E-diff 3.

Avand in vedere monstrul de sub capota, consumul nu este unul tocmai economic. Cei de la Ferrari au speicificat pe site-ul oficial ca masina va consuma in medie 15 litri la suta de kilometri.

Partea Buna: Ferrari F12 Berlinetta ofera performante de top si un interior superb. Atentia la detalii este legendara si sunetul produs de difuzoarele JBL este unul de o calitate si claritate rar intalnita.

Partea Rea: Partea de infotainment este destul de previzibila, izolarea fonica lasa putin de dorit.

Concluzia: F12 Berlineta este o masina absolut incredibila care iti ofera satisfactie indiferent ca o conduci rapid sau incet. Dupe putin lipsa de cateva elemente interioare tehnologice dar probabil ca vom vedea o imbunatatire ulterioara in modelele viitoare.


Lasă un răspuns