Exercitii importante ale pilotilor din F1

Formula 1 este unul din cele mai populare si mai scumpe sporturi din lume. Pilotii sunt de asemenea printre cei mai bine platiti sportivi. Ai putea sa te intrebi de ce acestia au salarii atat de ridicate, mai ales cand stai si te gandesti ca acestia nu nimic altceva decat sa stea intinsi si sa conduca o masina foarte rapida.

Totusi daca ar fi sa vedem mai in amanunt viata unui pilot de formula 1 am fi destul de surprinsi sa vedem cat de solicitati sunt acesti oameni. Acestia trebuie sa realizeze o serie de exercitii specifice pentru a putea rezista pe parcursul unei curse intregi. Un om obisnuit ar rezista cel mult 20 de ture la volanul unui bolid de F1, pe cand pilotii sunt nevoiti sa reziste 50-70 ture in functie de circuit.

Acestia ajung sa isi antreneze partile corpului in asa fel incat sa reziste si sa aiba forta necesara pentru a continua sa functioneze in mod eficient.

Gatul

Gatul este probabil cea mai importanta parte a corpului uman in Formula 1. In virate, la vireze ridicate, gatul pilotilor este supus unor forte deosebit de puternice. Spre exemplu, acesta poate cantari cu 25 de kg mai mult. Daca pui in calcul si cele 8 kg pe care casca le-ar cantari in situatii similare ai ajunge sa vezi ca gatul pilotilor de F1 trebuie sa reziste unor forte incredibile pentru perioade indelungate de timp. Acestia se antreneaza cu o serie de aparate speciale pentru gat.

De asemenea bratele si picioarele sunt antrenate in asa fel incat sa aiba forta de care au nevoie fara a fi prea voluminoase. Pilotii isi antreneaza bratele prin mentinerea suspendata a greutatilor, simuland fortele la care sunt supuse bratele. Picioarele la randul lor trebuie sa fie suficient de puternice pentru a apasa cu o forta de 80 de kg pe pedala de frana.

Blogger: Cezara I.


Lasă un răspuns