relatii-sexuale

Educatia sexuala in scoli

Scoala este mediul in care cei mai multi copii devin adolescenti si mai apoi adulti, printr-un proces indelungat, bazat pe cel putin 10 ani de scoala si relationare, astfel incat acestia din urma sa dobandeasca unele din cele mai importante informatii folositoare pentru intreaga viata.

Cand vine vorba de viata sexuala, adolescentii sunt unii dintre cei mai informati, pentru ca diversele mijloace de informare ii fac pe acestia sa absoarba unele din cele mai utile informatii, dar care nu au aplicabilitate. Din acest considerent, s-a impus ca educatia sexuala in scoli sa se realizeze an de an, incepand cu clasa a sasea, pentru ca atunci incepe si dezvoltarea fizica si psihica.

In ceea ce priveste ora de educatie sexuala, aceasta ar trebui sa se tina cu un psiholog sau cu un doctor specializat, pentru ca un personal calificat poate oferi mai multe informatii adolescentilor, motiv pentru care ar exista si un risc scazut al raporturilor sexuale nedorite. Cei mai multi adolescenti intretin raporturi sexuale chiar in scoli, sau in diverse institutii publice, tocmai pentru ca doresc sa se simta mai libertini si mai plini de sexualitate.

Considerat un un mijloc de refugiere de diversele probleme, cautarea unui partener, inseamna cautarea unui alt ego care sa umple un gol de implinire si de comunicare. Prezenta si influenta filmelor, a retelelor sociale sau a diverselor informatii din mass-media ii expun pe adolescenti unor mesaje care promoveaza relatiile sexuale, crimele si drogurilor.

Din acest punct de vedere, tinerii supusi acestor factori de influenta ajung sa devina parinti de tineri, incat nu inteleg prea bine ce inseamna acest lucru. In unele situatii, acestia ajung sa dea propriul copil spre adoptie, pentru ca o relatie sau o aventura de o noapte nu a insemnat nimic mai mult si partenerii nu aveau prea multe lucruri in comun, care sa lege o relatie de durata.

De asemenea, tinerii sunt supusi bolilor cu transmitere sexuala, printre care sifilis, gonoreea, chlamydia, HIV, unele dintre ele necesita tratamente indelungate.

 


Lasă un răspuns