dureri abdominale

Durerile abdominale care nu te lasa sa dormi

Sanatatea este unul din cele mai importante aspecte ale vietii noastre si implicit inseamna o mai mare atentie la ceea ce consumam, la ceea ce facem, ce vicii adoptam si implicit la ceea ce ne supunem in timpul vietii.

dureri abdominaleNu de putine ori se intampla ca sanatatea sa ne joace feste si sa ne confruntam du diverse dureri, de la cele dentare, de cap, dureri in piept, dureri menstruale sau dureri lombare. Unele din aceste dureri pot fi tratate iar altele necesita interventii chirugicale.

Durerule abdominale ale femeilor sunt de obicei cauzate de organul reproducator feminin si  de cele mai multe ori se datoreaza unor factori genetici, factori externi, precum o raceala, o bacterie, o infectie sau sunt de natura interna, in sensul ca am putea avea diverse probleme la colul uterin sau la ovare.

Unele din aceste dureri menstruale sunt destul de dureroase si impiedica femeile de a merge la serviciu, de a-si derula activitatile casnice si implicit de a se preocupa de gospodarie. Pentru ca aceste dureri sa fie evitate medicii recomanda unele din cele mai simple metode, care nu necesita interventie chirugicala.

Ceaiuri si remedii naturale.

Cele mai bune metode cu efecte imediate sunt luate din tolba bunicii si prevad bai cu apa calda, bai cu sare, apa si otet, precum si creme mentolate, menite sa redea elasticitatea muschilor contractati.

Analgezicele.

Acestea nu sunt scumpe si nu se iau dupa ureche, ci este bine ca atunci cand ne confruntam cu o astfel de problema sa apelam la un spcialist care ne poate recomanda si ne poate prescrie o reteta cu diverse medicamente pentru a vindeca durerea.

Pilule contraceptive si injectii cu hormoni.

Ce este drept, acestea sunt mai scumpe dar au cea mai mare rata de vindecare a durerilor menstruale si au efect pe termen mult mai lung decat analgezicele.


Lasă un răspuns