Divortul si reactiile copiilor

Am observat cum in ultima vreme exista din ce in ce mai multi parinti care aleg sa divorteze. De fapt, numarul persoanelor care nu se inteleg pur si simplu eeste relativ egal. Oamenii fac greseli atunci cand isi aleg perechea fie din cauza grabei, fie din alte motie insa numarul persoanelor car edivorteaza par sa creasca in aceasta perioada.

De fapt, nu exista mai multi oameni care divorteaza ci aceasta este simpla amprenta a societatii. Pana in urma cu vreo 10-20 de ani oamenii nu divortau in numar atat de mare din cauza ca nu isi doreau sa sa fie judecati asupru de catre societate. Astazi, oamenilor nu le mai pasa atat de mult de parerea celr din jur si ajung sa divorteze in cazul in care relatia dintre ei nu functioneaza.

Cel mai tragic este in momentul in care se afla si un copil la mijloc. Nu este deloc usor pentru un copil sa stie ca parintii lui divorteaza. Sigur ca poate ca veti spune ca copilul este prea mic ca sa realizeze ruptura dintre parinti insa fara doar si poate acesta va ramane intreaga iata traumatizat.

In momentul in care va casatoriti nici macar nu va ganditi la un potential divort ci va imaginati o familie fericita asa cum v-ati dorit mereu. Pe parcurs, pot aparea diferite situatii critice care fac ca conduca spre ruptura. Ceea ce este cu adevarat important ete sa faceti astfel incat sa copilul sa nu ramana traumatizat.

In mod cert, copilul trebuie sa fie informat in cazul in care v-ati decis sa rupeti legaturile intre voi. Copilul este vulnerabil si foarte sensibil asa ca va simti ca se intampla ceva si in mod cert isi va dori sa afle ce anume se intampla. De asemenea, este important ca micutul sa stie despre ruptura inainte ca cei doi parinti sa u mai locuiasca impreuna. Astfel, se va obisnui si nu ii va fi chiar atat de greu.


Lasă un răspuns