divort

Divortul si consecintele acestuia

O relatie de cuplu trebuie sa fie eficienta, incat implicarea partenerilor sa fie stalpul de sustinere al intregii familii. Odata ce acestia incep sa nu se mai inteleaga si sa se clatine din punct de vedere emotional si comunicational, cuplul este predispus divortului.

Cei mai multi divorteaza din cauza banilor, a infidelitatii, a lipsei de interes, a pierderii identitatii personale, sau datorita unor prioritati si interese diferite. Cum situatia nu are cale de impacare, divortul se pare ca este singura masura menita sa aduca putina liniste in aceste ape tulburi.

Abuzurile psihice si fizice sunt un alt motiv pentru care un cuplu divorteaza, pentru ca in ziua de azi femeile nu mai sunt obisnuite si nici nu isi doresc sa fie maltratate, incat sunt anumite legi si organizatii care sprijina mamele reiesite dintr-un asemenea circ vicios.

Desigur, ca divortul este un proces lung si anevoios, mai ales daca la mijloc sunt implicati copiii sau unele proprietati imobiliare, incat la departajare mereu se vor crea stari de tensiune si conflict in privinta ce ia fiecare in parte dupa finalizarea acestuia.

Cel mai adesea copiii sunt cei care sufera de pe urma despartirii parintilor, incat nu se mai regasesc in familie, ajung sa cada tinta unor vicii, precum alcoolul, tigarile sau drogurile, si de cele mai multe ori se denigreaza pe sine.

Se intampla ca micutii din asemenea familii sa duca o viata lipsita de iubire si plina de suferinta, incat nici un parinte nu se poate bucura de pe urma unei casnicii esuate, incat ajung sa influenteze starea de spirit a acestora. Cei mai multi se plang colegilor de scoala sau profesorilor din cauza problemelor aparute in familie pentru ca nu mai suporta mediul in care isi desfasoara activitatile si aleg sa se refugieze in alte situatii si in alte medii, unde se simt mai ocrotiti.

 


One Comments

  • Alin

    mai 1, 2015

    Copii sufera de schimbari de comportament incat ajungi sa nu te mai intelegi cu acestia.

    Reply

Lasă un răspuns