Diferenta de varsta in cuplu – o problema?

In ziua de astazi, exista foarte multe persoane care aleg sa isi imparta viata, timpul si momentele frumoase alaturi de o persoana mai matura. Oricum ar fi, este foarte important sa fii constient de toate lucrurile inainte sa te implici intr-o relatie. Varsta este un factor esential luat in calcul atunci cand ne avantam in relatii noi, dar pe parcurs, cand lucrurile evolueaza bine, acordam din ce in ce mai putina atentie diferentei de varsta.

Laura este o tanara care a incercat, la randu-i, sa guste din beneficiile relatiilor cu barbati mai in varsta. Diferenta intre ea si partener era mai mica decat in cazul Ionei: 15 ani. „Aveam 22 de ani cand l-am cunoscut si mi se parea extraordinar de incitant. Mai mult situatia, decat el. Eram cu un barbat cu 15 ani mai in varsta decat mine, mi se parea ca faceam ceva aprope ilicit”, povesteste Laura.

Relatia nu a tinut mai mult de trei ani, dar marturiseste ca l-a folosit la plin potential. „Am invatat multe, de la cum sa ma comport la ocazii cu «oameni mari», la notiuni de istorie, la cum sa satisfac un barbat si noaptea in pat, si in dimineata de dupa. Cred totusi ca cel mai mare avantaj de care m-am bucurat a fost faptul ca, fiind mai mica cu 15 ani, reuseam sa ma absolv singura de orice vina. Doar eram mica, nu?! Cand greseam – si am facut-o des in trei ani – reuseam cumva sa-l determin sa creada ca varsta era de vina”, spune Laura.

Consilierul relational Julia Cole a studiat cazul Laurei si l-a clasificat, drept normal: „La 22-25 de ani vrei sa experimentezi. Bun, incepi sa experimentezi un barbat mai in varsta, dar acel barbat nu va iesi cu tine in oras, sa danseze, ori de cate ori ai tu chef. Totodata, sunt sanse minime sa ii placa cu adevarat compania prietenelor tale de aceeasi varsta.

Asadar, trebuie sa faci sa faci astfel incat sa te gandesti foarte bine inainte sa faci o alegere.

 


Lasă un răspuns