Estimarea costurilor de reparatie auto poate fi cel mai dificil proces in care alocam cea mai mare parte din venitul nostru, pentru ca o masina, pe langa avantaje are si dezavantaje. Din acest punct de vedere este indicat sa ne facem un cost relativ pentru eventualele reparatii auto, motiv pentru care este bine sa luam in considerare si bugetul pe care il putem aloca pentru aceste reparatii.
Factori luati in considerare in estimarea costurilor unei reparatii auto
Piesele auto sunt principalul factor, pentru ca repararea unui autovehicul poate include inlocuirea unor parti deteriorate, incat sa avem doua alternative: utilizarea echipamentelor si a pieselor originare de la producatorul autorizat sau un centru de piese auto second hand. Se poate sa gasim costul unor piese originale mult mai mare, dar acestea vin si cu o garantie de servire pentru autovehicul. Piesele de schimb second hand ar fi mai putin costisitoare, dar nu ofera nici o garantie reala.
Taxe fixe sau negociabile. Mecanicul poate percepe o suma fixa pentru unele reparatii auto, indiferent de marca automobilului, astfel incat sa nu includa si manopera sau alte taxe, precum cea a fortei de munca. Taxa fixa nu se negociaza.
Costurile fortei de munca depind de locatie, de timp si de mecanic. Aceste costuri includ timpul prevazut de mecanic pentru reparatia autovehiculului. Cu cat timpul este mai mare, cu atat si costurile sunt mai mari. De cele mai multe ori, costurile sunt alese de mecanic, care in functie de dificultate impune un pret.
Alte taxe, includ, pe langa factorii de mai sus, si unele taxe de eliminare a deseurilor, pretul de achizitie a noilor produse, taxe de service precum si alte taxe prevazute de mecanic. Trebuie sa intrebam mecanicul ce taxe apar in procesul de reparatie auto, pentru a fi inclus in calculele noastre de estimare al reparatiei.
Alin
iulie 21, 2015o solutie buna pe care sa o iei in vedere. oricand te poti intelege cu mecanicul pentru taxare si pentru rezolvare.