constructie casa

Determina eficienta materialelor de constructii

Constructia unei case inseamna in primul rand realizarea unui plan de constructie, plan care poate implica structura, rigiditatea, inaltimea precum si utilizarea materialelor de constructii. Atunci cand optezi sa ridici o constructie de la zero trebuie sa te gandesti si la utilizarea materialelor de contructii care sa iti permita transferul de caldura atat in anotimpul de vara cat si in cel de iarna.

Probabil ca cei mai multi dintre noi stiam deja ca vara caldura se propaga din mediul extern spre mediul intern al peretilor, iar iarna invers, incat utilizarea unor materiale conductoare care sa pastreze caldura la un anumit interval de timp inseamna implicit si un cost mai mare pentru constructie.

Ce iei in considerare cand ridici o constructie de la zero?

In primul rand te asiguri ca bugetul tau urmeaza intocmai planul de constructie, si anume ca iei in considerare tipul de materiale folosite. Daca doresti un aspect mai atragator atunci vei folosi mai multe produse din lemn, incat sa dai un aer mult mai natural si mai rezistent constructiei, ceea ce inseamna si ca nu te vei limita la sume de bani fixe.

Iar daca doresti o constructie care sa iti ofere confort si rezistenta optezi pentru materiale de construuctie precum ciment, beton, fier si implicit lemn. Imbinarea perfecta a acestor materiale iti asigura viitorul casei.

De altfel, este bine sa iei in considerare si zona unde stai, cat de mult este ea supusa schimbarilor climatice, cat dureaza o iarna si cat de puternic este soarele in timpul verii. Daca alegi o zona cu mult soare atunci trebuie sa eviti lemnul, pentru ca soarele va usca in timp lemnul si il va face ca in timpul ierii sa se risipeasca caldura din casa.

Rezistenta finala a constructiei este data de peretii exteriori, de amorsa, tencuiala si implicit de decorativa aplicata, astfel incat aspectul final sa fie unul cat mai frumos, cat mai placut ochiului si care sa atraga modelul lucrurlui bine facut.


Lasă un răspuns