despre-bani

Despre bani…

Se mai gandeste cineva la melodia „Money” a celor de la Pink Floyd atunci cand aude cuvantul „bani”? Nu foarte multi, cu siguranta. Banii sunt fascinanti si sunt necesari intretinerii vietii: nu poti trai fara ei si cu toate ca nu pot cumpara orice, cu siguranta iti fac viata mai usoara. In ciuda crizei financiare, banii continua sa faca regula in lume. Astfel, ajungem sa ne petrecem intreaga viata in speranta ca vom castiga mai multi bani, dar niciodata nu am fost interesati de unde vin sau cum sunt realizati banii. In fiecare zi, mai multi bani sunt produsi iar cei vechi sunt reciclati; exista monede a caror productie costa mai mult decat valoarea care o au. Sunt o multime de lucruri despre bani care nu le-ai stiut niciodata, din cauza ca ai fost prea preocupat de a-i castiga.

Iata care sunt cele mai fascinante lucruri despre bani

Un penny costa aproape 2,4 centi pentru a fi produs, iar asta inseamna o pierdere destul de mare. Daca stai bine si te gandesti, chiar si numele Penny suna destul de ieftin, dar cu toate acestea exista un plan destul de mare in productia acestora. Cu toate acestea, nimeni care a gasit un penny pe strada nu a zis niciodata: „Oh, un penny! Cred ca am sa-l vand cu 5 centi!”

Cu totii am auzit ca „banii nu pot cumpara fericirea” si „banii nu pot cumpara iubirea”, lucruri care sunt destul de adevarate. Bineinteles, cei mai multi sunt de acord ca te poti apropia de fericire destul de mult daca ai ceva banuti in cont. Cu toate acestea, studiile arata ca cei care castiga mai multi bani sunt mai fericiti, insa acest lucru se intampla pana la un castig de aproape 75,000 dolari pe an, dupa care „fericirea” incepe sa scada.

Apple, Inc. castiga 300.000 de dolari pe minut, iar pana ce termini de citit acest articol compania va castiga aproape 1 milioan de dolari. Asta inseamna o multime de iPhone-uri. Producatorii si economia inregistreaza variatii intense, asa ca ar fi interesant sa vedem daca Apple va continua sa castige bani in acest ritm, dar pana atunci, hai sa nu ne prefacem ca Apple va lansa si „iLife”.

Cu siguranta nu stiai ca statul chinez a fost primul care a creat bani din hartie. Acest lucru s-a intamplat in urma cu 1400 de ani. Ei bine, nu a durat tare mult pana cand oamenii au inceput sa falsifice bani, iar China avea si o pedeapsa pentru cei care faceau acest lucru: le scoateau inima.


Lasă un răspuns