Decizia mutarii in cuplu

Daca in urma cu ceva vreme oamenii nu stateau impreuna pana cand nu se casatoreau, in ziua de astazi tinerii aleg sa se mute impreuna chiar si la cateva zile de dupa relatie.

Ei bine, acest lucru poate duce la deteriorarea semnificativa a relatiei. Din acest motiv, mutarea impreuna trebuie sa fie facuta la momentul potrivit, adica nici mai devreme si nici mai tarziu ci asa cum recomanda specialistii, cel putin intre 6-12 luni de relatie.

Foarte multi cred ca, daca au spus ceva, mesajul a ajuns in totalitate la cel care asculta. Ba, mai mult, se asteapta ca mesajul sa produca efectele scontate. Totusi, mintea umana este prea complicata ca sa poate fi redusa la o simpla casuta de mail. Fiecare cuvant luat separat are mai multe intelesuri, iar continutul unei fraze poate fi interpretat in diverse moduri. Daca luam in considerare si limbajul corporal, starea emotionala de moment a celor care vorbesc, alte probleme care ii preocupa, gradul de oboseala etc. adunam doar cateva motive pentru care ceea ce gandim si spunem noi difera semnificativ de ceea ce aude si inteleg ceilalti. Nu e usor de gasit cai pentru a comunica eficient, iar acest proces nu devine neaparat mai simplu odata cu trecerea timpului.

Chiar si dupa ani de casatorie, multe cupluri au dificultati serioase in a-si vorbi „pe frecventa potrivita” si acesta este un motiv frecvent pentru care solicita sedinte de psihoterapie, individuale sau in cuplu.


Lasă un răspuns