De vizitat in Rusia

Rusia este o tara nu tocmai asaltata din punct de vedere al turistilor deoarece majoritatea oamenilor doresc sa mearga in tari care sunt aproape de mare, sa fie distractive si sa aiba tot felul de lucruri interesante. Daca e sa ne gandim la faptul ca Rusia este o tara cu numeroase locuri deosebite unde putem sa vedem tot felul de lucrurisi ne putem imbogati foarte tare cultura generala, cu siguranta ar trebui ca toti oamenii sa mearga cel putin o data in aceasta tara.

In continuare, vom prezenta cateva elemente ale Rusiei. In momentul in care cineva se gandeste sa viziteze Rusia, nu-i trec prin minte decat Moscova si St. Petersburgul, cele doua mari metropole ale Rusiei. Asta este adevarul, din pacate, pentru multe alte destinatii  care ti-ar revela, de altfel, adevarata Rusie, Rusia de dincolo de stralucirea metropolelor in care se strang toti banii Federatiei. Dar si cele doua orase merita cu prisosinta sa le vizitezi.

Foarte multa lume este extaziata de St. Petersburg. E un oras frumos, dar mie imi place mai mult Moscova. Si stiti de ce? Pentru ca Moscova este mai exotica, mai ruseasca. St. Petersburgul este foarte european, este un oras central-european, un oras in care imi aduc aminte de Budapesta, Viena sau Berlin. Este fabulos de asemenea, dar Moscova este cu adevarat ruseasca, cu bisericile sale colorate cu turnuri fistichii, cu zidul aspru al Kremlinului, cu soselele acelea pe care pot ateriza avioane de bombardament, strajuite de cladiri neoclasice, cu arhitectura sa stalinista.

Asadar, daca veti avea ocazia sa mergeti intr-o tara precum Rusia ar fi un adevarat pacat sa nu treceti si prin locurile superbe ale sale. Cu siguranta va fi o experienta unica care va merita din tot sufletul.


Lasă un răspuns