imprimanta laser

De ce nu o imprimanta cu laser…

Daca sunteti in cautarea unor degradeuri de culoare in momentul imprimarii si listarii, atunci trebuie sa stiti ca imprimantele cu laser ofera un scor slab, comparativ cu imprimantele cu jet de cerneala. Din acest motiv se spune ca si imprimantele cu laser sunt mai scumpe in comparatie cu omologii lor, cele cu jet de cerneala, lucru care te poate face sa pierzi investitia, mai ales daca te gandesti sa tiparesti un volum mare de fisiere sau fotografii.

De altfel, darorita caldurii aplicate de imprimantele cu laser, doar imaginile si figurile specifice pot fi utilizate pentru o calitate mai buna a hartiei. Orice fel de hartie realizate din materiale sensibile la caldura, precum hartia pentru fotografiile color nu pot fi utilizate cu aceste imprimante.

In cazul in care locurile de munca in care se utilizeaza imprimantele cu laser zilnic, acestea tind sa vina in dimensiuni diferite pentru fiecare domeniu de activitate, ceea ce face ca imprimantele cu laser  sa nu fie o alegere buna pentru voi, mai ales ca necesita pauze in listare, dar si in inlocuirea cartuselor de culoare.

Desi unele modele sunt entry-level si sunt diponibile in forma compacta, medie si de tip high-tech, imprimantele cu laser sunt in mod substantial voluminoase, ocupa loc sau un spatiu mult mai mare fata de concurentii sai.

De cele mai multe ori dupa un numar mare de pagini de listare te poti intalni cu scurgeri de toner, ceea ce inseamna ca imprimanta cu laser fie nu mai face fata unui numar de pagini listate fie incepe sa se confrunte cu o problema de toner, fiind o masina tehnologica mult prea mare pentru uzul de acasa.

Din cauza dependentei lor de caldura de imprimare, aceste imprimante cu laser necesita o perioada de incalzire, lucru care poate ingreuna munca, mai ales atunci cand se cere rapiditate si eficienta in munca de birou.


Lasă un răspuns